eur:
393.86
usd:
368.6
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Felfüggesztették a gödi speciális otthon igazgatóját

Felfüggesztették a gödi speciális otthon igazgatóját

Megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartja a gödi speciális otthonban történteket az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.

A kormány elfogadhatatlannak tartja azt, ami a gödi TOPhÁZ Speciális Otthon ellátottjaival történt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendkívüli vizsgálatot indított az otthonban, melynek eredményéről a vizsgálat lezárulta után ad tájékoztatást – közölték.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, mint az intézmény fenntartója azonnal felfüggesztette az intézmény igazgatóját, és elrendelte új vezető ideiglenes kinevezését.

A kormány célja, hogy megszüntesse a nagy intézményeket, az ott lakó, fogyatékos és pszichiátriai beteg embereket pedig családiasabb környezetben helyezze el. A kiváltási program keretében

a gödi TOPhÁZ Speciális Otthont is bezárják a közeljövőben

– tették hozzá.

A Mental Disability Advocacy Centre (MDAC) nevű nemzetközi civil szervezet szerdai jelentéséből derült ki, hogy a gödi intézményben többeket bántalmaztak és kínoztak, voltak, akiket ágyukhoz kikötve vagy kényszerzubbonyban. A speciális otthonban 220 pszichés beteget gondoznak.

A szervezet azt javasolta, hogy zárják be a gödi otthont, és vizsgálják felül a teljes állami intézményrendszert. Azt is felvetették, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ellenőrizze, hogyan használták fel az uniós pénzeket a gödi és más hasonló intézmények esetében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×