eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A kutyaadó ügyében visszakozik a kormány

Átdolgozás céljából a földművelésügyi tárca visszavonja a törvényjavaslatot.

Az állatok védelme kiemelten fontos ügy a Kormány számára - olvasható a Földművelésügyi Minisztérium csütörtöki közleményében.

A Kormány 2010 óta kiemelt kérdésként kezeli az állatvédelem ügyét! A kóbor állatok számának csökkentése, örökbefogadásának segítése mellett több szemléletformáló és figyelemfelhívó kezdeményezést tettünk. Eddig is rendszeresen egyeztettünk az állatvédelem területén dolgozó civil szervezetekkel.

Mivel a javaslat alkalmat ad a szándékos félremagyarázásra, ezért a mai napon kezdeményeztük az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról szóló T/15370 számú törvényjavaslat átdolgozás céljából történő visszavonását.

El szeretnénk kerülni, hogy az állatvédelem ügyét az ellenzéki pártok hisztériakampányuk céljaira használják, és ezzel megtévesszék a jószándékú állatbarátokat.

A továbbiakban is folytatjuk az elmúlt időszakban megkezdett egyeztetéseket az állatvédelmi civil szervezetekkel annak érdekében, hogy az állatvédelem területén további közös eredményeket érjünk el.

Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium, az Országos Sajtószolgálaton keresztül

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×