eur:
395.85
usd:
369.45
bux:
70647.04
2024. június 25. kedd Vilmos

Tarlós: most senki se tudja megregulázni a rosszul működő közterület-felügyeleteket

Egyeztetés kezdődött a kerületi közterület-felügyeletek ügyében - közölte Tarlós István csütörtök délután a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában, a főpolgármester azt javasolja, hogy a kerületekkel valamilyen társulási formában valósítsák meg a feladatot.

A térfigyelő kamerás büntetések ügyében Tarlós István arról beszélt, hogy az "atomizálódott" kerületi közterület-felügyeletek között vannak nagyon jól működők, polgárbarátok, mint például a II. és IX. kerületiek. Szerinte a III. kerületi nem ilyen - jegyezte meg.

A főpolgármester rámutatott, hogy jelenleg nincs senki, aki a nem jól működő kerületi közterület-felügyeleteket rá tudná szorítani más szellemiségű munkára. Az egyeztetések célja, hogy ne ilyen legyen a rendszer. "Ezt megtámogatta" Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter is - mondta.

Tarlós István közölte, az ügyben a kerületek nem egységesen viselkednek, és ő a "békesség" kedvéért, a rendszer működéséért azt szeretné, ha egy társulásos formát hoznának létre.

Azzal kapcsolatban, hogy az óbudai közterület-felügyelet igazgatója, Böjtös Zoltán közleményében tudatta, a főpolgármester állításával ellentétben a közterület-felügyelet nem egy II. kerületi templom falára szerelt fel "kandi kamerát", hanem egy közlekedési jelzőlámpa oszlopára a templom előtt, Tarlós István azt mondta: valóban nem a templom falán, hanem a főváros oszlopán van a kamera, és az a különbség, hogy nem a templomtól, hanem a fővárostól nem kaptak tulajdonosi hozzájárulást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×