eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Budapest: a Városháza szerint időhúzás lenne a népszavazás

Helyi népszavazást kezdeményeztek ellenzéki politikusok a Római-parti gátról. Burján Ferenc 3. kerületi LMP-s képviselő az InfoRádiónak elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a lakosságot is meghallgassák ebben a fontos kérdésben. A Városháza közölte, a kerületnek kell elrendelnie a népszavazást, de nem is biztos, hogy rendezhető, ha igen, időhúzás lenne.

Burján Ferenc elmondta, a közös érdekképviseletnek az itt élő lakosok látják hasznát. A 3. kerületi LMP-s képviselő ismertette, azt a kérdést, bocsájtanák helyi népszavazásra, a lakók egyetértenek-e azzal, hogy a 3. kerületi önkormányzat úgy alkossa meg a kerületrendezés szabályzatát, hogy a csillaghegyi öblözet védelme érdekében a Nánási út és a Királyok útja nyomvonal mentén legyen építhető elsőrendű árvízvédelmi védmű.

„Ez azt jelenti, hogy ne a part mentén épüljön ki az elsőrendű védmű, ha oda leteszik a mobilgátat, azt fogják elsőrendűnek kinevezni. Ne az legyen. A másfél-két méter magasabban fekvő nyomvonal lenne az ideális. Volt több alternatíva, de mi ezt képviseljük. Ez ráadásul sokkal olcsóbb is lenne, mint a lakossági fórumon bemutatott változat.”

Burján Ferenc hozzátette, akkor lesz népszavazás, ha a képviselő-testület többsége is megszavazza.

„Arra számítunk, hogy Bús Balázs polgármester és a Fidesz képviselői is támogatni fogják ezt a kezdeményezést, mivel korábban

Tarlós István is pozitívan nyilatkozott a népszavazásról.

A 3. kerületi LMP-s képviselő kiemelte, a népszavazással ki lehetne kényszeríteni, hogy meghallgassák az itt élő embereket.

„Nem vagyunk gátellenesek,

csak azt szeretnénk, hogy úgy alakítsuk ki közösen a gátrendszert, hogy az mindenki megelégedésére szolgáljon, ne pedig úgy, ahogy a hatalomnak vagy a lobbinak az érdeke kívánja.”

A Városháza azt közölte, hogy a jelenlegi kezdeményezés alapján a kerületnek kellene elrendelni a népszavazást. Hozzátették ugyanakkor: nem biztos, hogy rendezhető ebben a témában népszavazás, amely komoly időhúzással járna, és érinthetné a jövő évi büdzsét is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×