eur:
394.13
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Reagál a külső ingerekre a veronai buszbaleset koponyasérültje

Hosszú kezelés vár még a veronai busztragédia két súlyos sérültjére - hangsúlyozta a Honvéd Kórház orvos igazgatója az intézményben tartott tájékoztatón.

A veronai buszbaleset sérültjei közül utolsóként, pénteken hazaszállított, súlyos koponyasérüléssel ápolt beteg reagál a külső ingerekre, ha beszélnek hozzá, a fejét mozdítja - mondta el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Honvédkórház orvosigazgatója.

Tamás Róbert hozzátette ugyanakkor: "ez még nagy optimizmusra nem adhat okot", de bizakodnak, hogy az állapota változni fog.

A kórházban ápolt többi sérült állapotáról elmondta: az égési sérülést szenvedett 50 év körüli nő és férfi állapota stabil, kielégítő. Az orvosigazgató elmondása szerint egy hét, de legkésőbb tíz nap múlva kiderül, mikor mehetnek haza.

A Honvédkórházban ápolt negyedik, súlyos égési sérüléssel ápolt betegről Tamás Róbert azt mondta, az ő állapota is kielégítő, kommunikál, azonban még rengeteg műtét vár rá.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki a Honvédkórház mellett a mentőszolgálatnak, a Belügyminisztériumnak és a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a baleset után nyújtott segítségért.

Hozzátette: a biztosítótársaságokkal folyamatosan konzultálnak.

Összegezve a történteket, az államtitkár elmondta, a Veronánál balesetet szenvedett buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A szerencsétlenségben tizenhatan életüket vesztették.

Pintér Lajos veronai tiszteletbeli főkonzul, aki jelen volt a baleset helyszínén és később a kórházban is segítséget nyújtott, úgy fogalmazott, hogy az emberi szolidaritás legfelső foka jelent meg a veronai orvosok, olasz és magyar civilek, valamint a magyar kormány részéről.

A baleset január 20-án éjjel történt. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok utaztak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×