eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Olimpiai népszavazás: újabb, friss adat az érvénytelen aláírásokról

Olimpiai népszavazás: újabb, friss adat az érvénytelen aláírásokról

Az olimpiai népszavazásra leadott aláírások valamivel több mint negyedét ellenőrizte eddig a Fővárosi Választási Iroda - mondta az InfoRádió kérdésére Megyesné dr. Hermann Judit, az iroda helyettes vezetője. Az érvénytelen aláírások aránya 12 százalék.

Az aláírások ellenőrzésére a benyújtást követően 45 nap áll a választási iroda rendelkezésére, ebből még a 36 napja van a hitelesítésre. Az eltelt időszakban megtörtént az ellenőrzés technikai előkészítése, és kedd óta rögzítik az íveket.

"Az elmúlt hét végéig 73 500 aláírás rögzítése történt meg. Az ellenőrzés során végig 11 és 12 százalék között mozgott az érvénytelen szavazatok aránya,

jelenleg 12 százalékon áll"

- mondta az InfoRádiónak Megyesné dr. Hermann Judit, a Fővárosi Választási Iroda helyettes vezetője, a hivatal aljegyzője.

Ha ilyen ütemben haladnak a munkával, akkor várhatóan a jövő hét közepén már a Fővárosi Választási Bizottság elé kerülhet az ellenőrzés eredménye.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×