eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Megtudhatjuk, mi a sikeres párkapcsolat kulcsa

Megtudhatjuk, mi a sikeres párkapcsolat kulcsa

Vasárnap kezdődik a házasság hete. Országszerte és a határon túl több mint 250 programmal hívják fel a figyelmet a család és a házasság fontosságára.

Az idei év központi programjain a korábbinál nagyobb figyelmet fordítanak a fiatalabb generációra, emellett idén először ingyenes online párkapcsolati tréninget is szerveznek, amelyre a rendezvény honlapján lehet majd jelentkezni - mondta a házasság hete országos koordinátora. Herjeczki Kornél hozzátette, a már 24 országban működő mozgalom célja az, hogy felhívja a figyelmet a házasság és a család értékeire. 

"Azt tapasztaljuk, hogy az embereket az élettörténetek érdeklik a legjobban. A valódi, hiteles történetek. Túl sokat hallottunk már ilyen-olyan ideológiákról, elméletekről, ha valaki bepillantást enged a hétköznapjaiba, az vonzza a legnagyobb érdeklődést" - mondta a koordinátor.

A program házaspár arca Madarász Isti filmrendező és felesége, Kerekes Mónika. Az InfoRádiónak mindketten azt mondták,

a kommunikáció a sikeres párkapcsolat egyik kulcsa. 

"Ott kell észnél lenni, hogy a házasság nem magától jó, oda kell rá figyelni, kezelgetni, javítgatni kell" - mondta Madarász Isti. 

"Ez egy csapatjáték,  amikor nehézség, probléma van, a végén együtt kell olyan eredményt elérni, amely a közös céljainkba belepasszol" - vélekedett a felesége.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke arról beszélt, hogy a házasság olyan, mint a "kötelékrepülés", oda kell figyelni, vigyázni kell a másikra.

"Azt érzem, hogy azokból, akik házasságra léphetnének, mintha hiányozna az a fajta bátorság, hogy ezt meg kell lépni. Inkább kivárnak, hogy hátha lesz jobb lehetőség.

A szeretet az mindig kockázatot vállal, és bizalmat kell adni ahhoz, hogy mi is bizalmat kapjunk"

- mondta a püspök.

Komlósi Piroska párterapeuta szerint ma a pároknak az időhiány kezelése az egyik legnagyobb kihívás: "Minden családtagja jusson mindennap odafigyelés. Ez a lelki egészségnek a belső harmóniának egy alapfeltétele."

A házasság hete központi programjain, konferenciákon, beszélgetőesteken, filmvetítéseken járják körül mentálhigiénés szakemberek, művészek, közszereplők a házasság és a párkapcsolat témáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×