eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Veronai buszbaleset: megkezdődött a túlélők terápiája

Veronai buszbaleset: megkezdődött a túlélők terápiája

Állandó jelleggel pszichológusok vannak a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban, és segítenek a veronai buszbaleset traumájának feldolgozásában. Mosányi Emőke, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója elmondta: a tanulók közül többen csoportos beszélgetést igényeltek pszichológussal, és volt, aki egyéni kezelési lehetőséget kért.

Több mint két hete, a 16 halálos áldozattal járó veronai buszbaleset óta dolgoznak a gimnáziumban a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai, és segítik a diákokat, a szülőket és a pedagógusokat. Igény szerint szerveznek nyitott csoportos beszélgetési lehetőséget, ahol pszichológus segít a krízishelyzet feldolgozásában,  illetve egyéni terápiás lehetőségeket is biztosítanak a 23 tagintézményükben - mondta el az InfoRádiónak Mosányi Emőke, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója.

"Volt már olyan is, aki

hosszabb egyéni pszichológiai támogatást kért tőlünk,

és ezt folyamatosan biztosítjuk. A tanév végéig állandó, 24 órás telefonos elérhetőséget adunk, de mindennap személyesen is ott lesznek kollégáink az iskolában, de egyre rövidebb ideig, mert

az a cél, hogy visszarendeződjön az iskolai élet.

Ha pedig valakinek hosszú távú pszichológiai támogatásra van szüksége, azt inkább a megfelelő terápiás helyen kapja meg" - mondta a főigazgató.

Mosányi Emőke szerint az, hogy ki hogyan reagál egy ilyen krízishelyzetre, részben a személyiségén múlik, de sokkal lényegesebb az, hogy kinek milyen megküzdési stratégiái vannak, milyen erőt tud mobilizálni.

"Az a tapasztalatunk, hogy a Szinyei gimnáziumnak nagyon összetartó tanári és diákközössége van, és ez nagyban segíteni fogja a trauma feldolgozását" - mondta a pszichológus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×