eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella
Levegővel előzhető meg a szénmonoxid-mérgezés

Levegővel előzhető meg a szénmonoxid-mérgezés

Idén már tizenhatan haltak meg szén-monoxid mérgezésben, ami több, mint a tavalyi évben - mondta el az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, idén már 466 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxid mérgezéses esetekhez.

Ezekben 361 ember sérült meg, szenvedett kisebb vagy nagyobb mértékű szén-monoxid mérgezést, 16 emberen már nem lehetett segíteni.

Az esetek mindegyike a fürdőszobában történt,

sokszor kémény sem volt a szobában – tette hozzá Mukics Dániel.

„Ez a gáz akkor alakul ki, ha a nyílt lánggal működő tüzelő- és fűtőeszközök a szoba levegőjét használják az égés során, ha nem jutnak megfelelő levegőutánpótláshoz, akkor

másodpercek alatt kialakulhat az emberi egészségére veszélyes szénmonoxid-szint.”

Tavaly összesen 407 alkalommal riasztották a tűzoltókat, és 9 ember vesztette az életét. A riasztások száma évről évre nő, mert egyre elterjedtebb a szénmonoxid-érzékelő berendezések használata, de nem eléggé, mert minden évben előfordulnak halálesetek – mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

„Ezek a balesetek

könnyen megelőzhetőek

lennének, ha a nyílt lánggal égő tüzelő- és fűtőberendezéseknek biztosítjuk a megfelelő levegőutánpótlást: nem takarjuk el a szellőzőnyílásokat, rendszeresen szellőztetünk” - hangsúlyozta a Mukics Dániel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 20. 21:41
×
×
×
×