eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66687.09
2024. április 25. csütörtök Márk

Ismét Matolcsyt faggatták

Ismét cáfolta a parlamentben a jegybankelnök, azt a korábbi sajtóhírt, hogy a bankszövetség elnökének lakásában lakott volna.

Sokadszorra kérdezte a szocialista Bárándy Gergely a parlamentben a jegybankelnököt a nemzeti banknál történt esetleges visszaélésekről, így felszólalását nem is kérdésével, hanem azzal kezdte, hogy felhívta Matolcsy György figyelmét, hogy kérdésére az országgyűlési törvény alapján kötelessége érdemi választ adni.

Ilyen előzmények után kérdezem önt ismételten arról, hogy fizetett-e lakbért Patai Mihálynak, a Unicredit vezérigazgatójának azért, hogy lakásában lakott, avagy más módon kompenzálta ezt a sokmilliót érő kis baráti szívességet? Másrészt megkérdezem újra, nem tartja-e visszásnak, hogy a szeretőjét, akivel az ő saját bevallása szerint is összetartoznak, a jegybanki alapítványokból pénzeli?” - kérdezte az MSZP-s politikus.

Matolcsy György jegybankelnök erre közölte, hogy az ellenzéki képviselő kérdéseire már korábban válaszolt.

„Egy megszűnt, méltán népszerűtlen újság valótlan információjára építve bombáz engem és másokat különböző vélt hamis állításokkal. Hogy az állandó lakhelyemen mikor lakom és mikor nem, ez végképp nem tartozik önre, ahogy az sem tartozik önre, hogy mikor és milyen helyen tartózkodom az állandó lakcímemen kívül” - jelentette ki.

Bárándy Gergely viszonválaszában megismételte kérdését, hogy a jegybankelnök fizetett-e lakbért Patai Mihálynak. Hozzátette, hogy Matolcsy György eddigi válaszait elküldi az EKB elnökének, valamint az összes uniós jegybankelnöknek, és gondolkodik a büntetőfeljelentésről is hivatali visszaélés miatt.

Matolcsy György azonban úgy látta, hogy semmilyen új információt nem tárt fel az ellenzéki képviselő.

„Vajon ki és miért fizetne bárkinek bármilyen lakbért vagy átalányt vagy bármit, ha egy lakásban, egy házban, egy kerületben vagy egy városban nem lakik?” - tette fel a kérdést.

A jegybankelnök szerint Bárándy Gergely személyes bosszúhadjáratot folytat ellene, mert perben állnak.

A szintén szocialista Szakács László kérdésére, hogy 2011-ben az Államadósság-kezelő Központ miért szerződött az Unicredit Bankkal az államosított nyugdíjvagyon kezelésére már hetekkel azelőtt, hogy erre felhatalmazása lett volna, a jegybankelnök azt mondta, meg kell vizsgálni az ügyet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×