eur:
392.96
usd:
365.88
bux:
66584.68
2024. április 26. péntek Ervin

Így kerüljük el a tél veszélyeit!

Célszerű időben felkészülni a téli időszakra - figyelmeztetett közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A legfontosabb, hogy mindig tájékozódjunk a várható időjárásról és annak megfelelően készüljünk fel a tevékenységeinkre.

„A hideg idő állandósulásával folyamatosan üzemelnek a tüzelő-, fűtőberendezések, kazánok, kályhák, ezért ezeknek a karbantartásáról mindenféleképpen gondoskodni kell. A legfontosabb a rendeltetésszerű használatuk, ezek okozzák a legkomolyabb baleseteket” - hangsúlyozta Hajdu Márton.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kiemelte, a közlekedés minden résztvevőjének fel kell készülnie a téli időjárási körülményekre.

„Az autósoknak le kell cserélniük a gumiabroncsokat, az autó téli folyadékokkal való ellátása, illetve a szükséges eszközök elhelyezése: jégkaparó, vontatókötél, térkép vagy GPS, pokróc és kesztyű. A tömegközlekedést igénybe vevőknek és a gyalogosoknak tudniuk kell, hosszabbodhatnak a menetidők, csúszóssá válnak az útfelületeket. Tudni kell, nem biztos, hogy mindenhol egyformán sikerül a síkosságmentesítés” - fejtette ki Hajdu Márton.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×