eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Készüljünk esőre is a hétvégén!

Szombaton eleinte a Dunántúlon, majd délután keleten is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de a Tiszántúlon estig kevesebb lesz a felhő. Szombat délelőtt nyugaton és északon, délutántól a Dunántúlon egyre többfelé alakul ki eső, a Tiszántúlon azonban csapadék nem valószínű.

Péntek éjszaka változóan felhős lesz az ég, de a nyugati határszélen és északon több lesz a felhő, ott néhol gyenge eső is előfordulhat.

Szombaton eleinte a Dunántúlon, majd délután keleten is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de a Tiszántúlon estig kevesebb lesz a felhő.

Szombat délelőtt nyugaton és északon, délutántól a Dunántúlon egyre többfelé alakul ki eső, a Tiszántúlon azonban csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik, sőt a Kisalföldön időnként viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 10 és 17 fok között várható.

Északnyugat-Európa fölött egy hatalmas ciklon örvénylik, amely meghatározza szárazföldünk nagy részének időjárását. A ciklon területén általában erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, az északkeleti tájakon pedig havazik.

Ugyanakkor kontinensünk keleti és déli vidékének időjárását anticiklon alakítja. Errefelé a hajnali párásság és köd feloszlása után változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, helyenként azonban egész nap megmarad az alacsonyszintű rétegfelhőzet.

Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de néhol szitálás előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet Északkelet-, Kelet-Európa nagy részén +2 és -10 fok között változik, sőt az Ural előterében -11, -16 fokot is mérnek.

Enyhe az idő Nyugat-, Délnyugat-Európában, ahol a kora délutáni órákra többnyire 10 és 22 fok közé melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence fölé az említett ciklon előoldalán délies áramlással egyre melegebb, eleinte száraz, majd nedvesebb levegő áramlik, folytatódik az ilyenkor megszokottnál több fokkal enyhébb idő.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×