eur:
394.74
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Hol lakjanak az olimpiára érkezők?

Hol lakjanak az olimpiára érkezők?

A budapesti olimpiára érkezők elszállásolását egyebek mellett szállodahajókkal lehetne megoldani - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

„A hozzáértők azt mondják, hogy az olimpia megrendezésének egyik legkritikusabb kérdése a szálláshely biztosítása. Elsősorban nem a sportolóké és az olimpiai családé, bár az is 40-80 ezer fő közötti fő, hanem az idelátogató szurkolóké, turistáké. Többfajta megoldási javaslat van, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület együttműködik a Budapest 24 Nonprofit Zrt-vel a legmegfelelőbb megoldás megtalálásában” - közölte Takács Ernő, a Soldus Development ügyvezető partnere.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke reményét fejezte ki, hogy van annyi jó ötlet, ami alapján olyan megoldás születik, amelynek következtében nemcsak az olimpiai és paralimpiai játékok idején, hanem előtte és utána is a város javát szolgálják majd az építmények.

„Összetett a probléma, nyilvánvalóan nem lehet megkétszerezni a Duna-parti szállodasor ágyainak számát, hiszen a budapesti turisztikai piac bár dinamikusan növekszik, jó pár tíz év múlva jut el odáig, hogy annyi szállodai szobát megtöltsön. Ráadásul a szállodai piacon is jelentős változások vannak; Airbnb, a booking.com és egyéb új szolgáltatások és egy másfajta szálláshely megjelenése” - mondta Takács Ernő, a Soldus Development ügyvezető partnere.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke szerint vegyes megoldás születik, azaz nem pusztán szállodai szobákban lesznek elszállásolva a vendégek.

„Lesznek szállodahajók vagy egyéb megoldások, amelyek annak az időszaknak a túlzott kapacitását biztosítani tudja. Sok ilyen ötlet van, nagyon fontos, hogy ezek megvalósíthatósága minél előbb eldőljön, mert ez az olimpiai pályázat elbírálásánál fontos szempont lesz” - jelezte Takács Ernő, a Soldus Development ügyvezető partnere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×