eur:
389.32
usd:
362.75
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem szavaz az Országgyűlés

Egyedül hétfőn tart ülést az Országgyűlés ezen a héten és szavazások sem várhatók, a Ház a bizottsági munkára koncentrál.

11 órától, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik ma az Országgyűlés eheti egyetlen ülése, amelyen csupán az előre benyújtott-, illetve az azonnali kérdések szerepelnek a napirendjén, szavazások nem.

Keddtől csütörtökig azonban majdnem az összes parlamenti bizottság összeül, részint hogy megtárgyalja azokat az előterjesztéseket, amelyeknek múlt héten kezdte meg általános vitáját a Ház.

Ennek megfelelően a Fenntartható fejlődés bizottsága kedden a klímapolitikai módosításra vonatkozó előterjesztést tekinti át, míg a Gazdasági bizottság mások mellett az adótörvények és a közbeszerzési törvény módosítására benyújtott javaslatokat.

A Költségvetési bizottság a jegybankelnök és a Központi Statisztikai Hivatal vezetőjének jelenlétében vitatja meg, hogy a tavalyi államháztartási hiányra vonatkozóan a kormány vagy az Eurostat számítása helyes. Az Igazságügyi bizottság ezalatt megtárgyalja az Országos Bírósági Hivatal, valamint a Kúria elnökének tavalyi beszámolóját.

A Honvédelmi és rendészeti bizottság egyebek mellett a honvédelmi sportszövetség létrehozására benyújtott javaslatról, és egyéb a honvédelemmel összefüggő előterjesztésekről tárgyal. A több részletes vitát folytat le emellett a Kulturális bizottság a Mezőgazdasági bizottság, a Vállalkozásfejlesztési bizottság, a Magyarországi nemzetiségek bizottsága, valamint a Külügyi bizottság.

A Nemzeti összetartozás bizottsága kedden, kora délután hallgatja meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a tárcavezető elmúlt éves tevékenységéről.

Szerdán zárt ülést tart a Nemzetbiztonsági bizottság, míg a Népjóléti bizottság Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárt hallgatja meg a kórházi fertőzések helyzetéről.

Csütörtökön a Gazdasági bizottság és a Fenntartható fejlődés bizottsága is meghallgatja Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter éves beszámolóját, illetve utóbbi testület egy szakmai konferenciát is tart “A magyar természetvédelem helyzete 2016” címmel. Eközben a Nemzeti összetartozás bizottsága egy másik tárcavezetőt, Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét hallgatja meg elmúlt éves tevékenységéről.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×