eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Program készül a pénzügyi tudatosság fejlesztésére

A Nemzetgazdasági Minisztérium tervei szerint a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztéséért koncepciót dolgoznak ki az év végéig - mondta Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár felidézte, a novembertől életbe lépett rendelkezés szerint egyszerűbb bankszámlát váltani, az intézkedési csomag növeli a versenyt a bankok között, a váltás alig 12 munkanapon belül lezajlik.

Kiemelte: a számlaváltás rendszere a Magyar Bankszövetség iránymutatása alapján működött eddig, nem volt jogszabályi rendszere. A váltás azonban túl bonyolult és költséges volt, és nagyon kevesen éltek vele, alig ezer számlaváltás történt egy évben. Az új rendelkezés meghatározza a maximális költséget és sokkal egyszerűbb, az új szabályok szerint 12 nap alatt lezajlik a váltás a korábbi 20-25 nap helyett - mondta.

Hornung Ágnes elmondta: az intézkedési csomag alapja egy uniós rendelkezés, amelynek első eleme az alapszámla bevezetése volt. Az ügyfelek az új számlavezető banknak adott egyszerű meghatalmazással elindíthatják a számlaváltást, további teendőjük nincsen. Az új és a régi számlavezető átadja egymásnak a felhatalmazás alapján az élő állandó átutalási, beszedési megbízások, a beérkező rendszeres utalások adatait - ismertette.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×