eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem kell leállítani a 3-as metrót - lapszemle

Nincsenek balesetveszély miatt leállítandó szakaszai a 3-as metró vonalnak – tájékoztatta a Magyar Időket a BKV Zrt. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy a háziorvosi szakmán belül nyílt titok, hogy vannak az országban olyan orvosok, akik ugyan jó pénzért aláírják az oltási könyvet – így hivatalosan úgy tűnik, hogy a gyermek megkapta a kötelező vakcinákat –, ám valójában ez nem így történik.

A 3-as metró vonalnak nincsenek balesetveszély miatt leállítandó szakaszai – tájékoztatta a Magyar Időket a BKV Zrt. A cég azt is leszögezte: a BKV Zrt. teljes mértékben tisztában van üzemeltetési felelősségével, és azonnal beavatkoznának, ha ez szükséges. A Metróért Egyesület elnöke szerint sincs közvetlen életveszély, de Bíró Endre elnök kiemelte, hogy csak az ott dolgozók felelősségteljes munkájával tartható fenn a forgalom.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy háromból két helyszínen, Komlón és Bátonyterenyén lényegében megszűnt a két éve újraindított vájárképzés. A lap szerint ez nem csoda, hiszen Magyarországon abban az évben zárt be az utolsó nagy mélyművelésű szén-,idén pedig az utolsó ércbánya. Jelenleg a szén- és bauxitbányát működtető Bakonyoszlopin dolgoznak még vájárok.

A Világgazdaság azt írja, hogy dolgozik a fejlesztési tárca a tervezett ingyen-wifiszolgáltatás koncepcióján.

A tervek szerint nagyjából 2018 második felétől használhatják majd a magyarországi lakosok az ingyenes wifi-t. A részletekről, így például az ütemezésről csak a kormánydöntés után tudnak tájékoztatni.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy a háziorvosi szakmán belül nyílt titok, hogy vannak az országban olyan orvosok, akik ugyan jó pénzért aláírják az oltási könyvet – így hivatalosan úgy tűnik, hogy a gyermek megkapta a kötelező vakcinákat –, ám valójában ez nem így történik. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint elgondolkodtató, hogy vannak olyan szülők, akik több száz kilométert is utaznak a gyermekorvoshoz, ám csupán a gyermek másfél éves koráig – amíg az oltásokat kötelező beadni.

A Magyar Idők szerint noha a bölcsődei rendszer kiterjesztésének elgondolása jó, csak elvi síkon fog életbe lépni az erről szóló jogszabály, mivel az önkormányzatok nem állnak készen a három év alatti gyermekek napközbeni ellátására. A lapnak nyilatkozó Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke úgy látja, két év felkészülési idő kevés ahhoz, hogy eleget tegyenek a rendeletben foglalt elvárásoknak.

A Portfolió az IMF jelentésből közöl részletes adatokat. A régiós gazdasági prognózis számos gazdagi mutató, többek között az éves átlagos GDP növekedés, és az éves átlagos lakossági reálfogyasztás és az éves átlagos infláció, és a GDP arányos adósságráta alapján is összehasonlítja az országokat.

A Pénzcentrum azokat a szarvashibákat gyűjtötte össze, amelyek megakadályozhatnak minket abban, hogy megtakaríthassuk az első egymilliónkat. A hosszú távú terv hiánya, az irreális elvárások, a hitelek halmozása, és a rossz társaság egyaránt akadálya lehet annak, hogy nem lesz meg az első milliónk.

A Napi.hu két nagy elektronikai kiskereskedőnél tett látogatást. Mindkettőnél 4 napos a munkahét. Ez azonban nem azt jelenti, hogy csak napi 8 órát kell dolgozni.

Bővebbet minderről az InfoRádió 9 óra után kezdődő Üzleti Reggeli című műsorában hallhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×