eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk

Fokozott ellenőrzés kezdődik: a rendőrség figyelmeztet, már tényleg ősz van

Fokozott közúti ellenőrzés várható Pest megyében. A cél nem a büntetés kiszabása, hanem a járművezetők figyelmének felhívása a megváltozott időjárási, látási és útviszonyokra, valamint a gumiabroncsok cseréjére - hangsúlyozta az InfoRádióban a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

A fokozott ellenőrzés célja, hogy felhívják az autósok figyelmét a megváltozott időjárási, látási és útviszonyokra. Hétvégén, a téli időszámítás kezdete után hamarabb kezd sötétedni, ez nehezíti a láthatóságot – mondta el a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

„A rendőrség szükségesnek tartja, hogy valamennyi járművezető felkészüljön az őszi-téli átállásra, és erre a járművét is felkészítse. Különösen indokolt a fényjelző és világító berendezések átvizsgálása. A fűtőmotor áttekintése, hiszen kiemelten fontos a szélvédő párátlanítása, él, mert a láthatóságot ez nagyban befolyásolja” - hangsúlyozta Nádházi Brigitta.

Nem hanyagolható el a gumiabroncsok állapota sem. A rendőrség a jogszabályban előírt profilmélységű, téli típus használatát javasolja – emelte ki a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

„A Látni és látszani plusz elnevezésű kampány már fut. Az ehhez kapcsolódó szakszervizek, optikák felkészülten várják a járművezetőket, hogy egyrészt a gépjárműveiket, másrészt a látásukat megvizsgáltassák. Ezek a vizsgálatok ingyenesek, csak regisztrációhoz kötöttek. A pluszt idén egy szélvédőjavító cég csatlakozása jelenti. A szakemberek a szélvédők esetleges hibáit tekintik át. Ebben az időszakban a láthatóság, a látszani-elv a legfontosabb” - tette hozzá Nádházi Brigitta.

Fontos, hogy a gyalogosokra és a kerékpárosokra is jobban odafigyeljünk, sötétben, esőben az észlelhetőség még nehezebb. Az ellenőrzések alkalmával az ő figyelmüket is felhívják a rendőrök a láthatóságra – jelezte a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×