eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A külgazdaság zászlóshajója az élelmiszeripar - a nap hírei

Adókedvezménnyel támogatja az induló cégekbe befektető vállalkozásokat a kormány. Tíz egészségügyi tárgyú jogszabály módosítására tett javaslatot a parlamentnek az emberi erőforrások minisztere. Vasárnap írja alá az Európai Unió és Kanada a szabadkereskedelmi egyezményt. A nap legfontosabb hírei október 29-én.

Adókedvezménnyel támogatja az induló cégekbe befektető vállalkozásokat a kormány - mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály a Digitális Jólét Szalon második rendezvényén kifejtette: a további erősödéshez a jó adottságokkal rendelkező ágazatokra kell fókuszálni.

Tíz egészségügyi tárgyú jogszabály módosítására tett javaslatot a parlamentnek Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Az indítvány egyebek mellett lehetőséget teremtene arra, hogy az országos tisztifőorvos közvetlen, országosan végrehajtandó intézkedéseket rendeljen el.

Összesen 54 milliárd forinttal emelkedik a gyógyszerek, a gyógyászati segédeszközök és az összevont szakellátás támogatása a kormány döntése értelmében. A határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

A magyar külgazdaság egyik zászlóshajójának nevezte az élelmiszeripart, ezen belül is a húsexportot a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a 20. Csabai Kolbászfesztiválon azt mondta: az első hét hónapban 660 millió eurót ért el a húskészítmények kivitele, 6 százalékkal haladva meg a tavalyi azonos időszakit.

Új eszközök bevezetését sürgeti a foglalkoztatáspolitikában Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője. A politikus az egyes ágazatokban megjelenő munkaerőhiányra utalva úgy vélte: úgy kell módosítani a jogszabályokat, hogy a versenyszféra jogos foglalkoztatási igényét is ki tudják elégíteni.

Mindenszentek és halottak napja alkalmából hosszabb ideig tartanak nyitva a temetők, a tömegközlekedési járatok pedig sűrűbben követik egymást. Hétfőn a nappali a BKK járatok a szombati, kedden a munkaszüneti, illetve ünnepnapi menetrend szerint közlekednek.

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás: hajnali 3-kor 2 órára kell visszaállítani az órákat. Az átállás érinti a Budapesti Közlekedési Központ és a MÁV egyes járatait is.

Az Európai Unió mind a 28 tagállama jóváhagyta a Kanadával kötendő szabadkereskedelmi egyezményt. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke közölte, hogy az unió és Kanada vasárnap írja alá a szerződést Brüsszelben.

Elfogadja az irodalmi Nobel-díjat Bob Dylan amerikai dalszerző, de az még nem dőlt el, hogy elmegy-e a december 10-ei díjátadó ünnepségre Stockholmba. A Svéd Akadémia október 13-án jelentette be, hogy az idei irodalmi Nobel-díjat a 75 éves Bob Dylannek adományozza.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×