eur:
394.25
usd:
365
bux:
65619.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Itt ünnepelnek a pártok a hétvégén

A kormánypártok a Kossuth Lajos téri állami díszünnepségre várják a megemlékezőket vasárnap, október 23-án. Az MSZP az ünnep előestéjén Kaposváron tart megemlékezést, vasárnap pedig más ellenzékiekkel együtt, rész vesznek civil szervezetek kormányellenes rendezvényén, a fővárosi Blaha Lujza téren. A Jobbik az ünnepnapon a Corvin közben, az LMP pedig az I. kerületi Mansfeld Péter-domborműnél emlékezik.

A Fidesz vasárnap délután az Országház elé, a Kossuth Lajos térre vár mindenkit, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök mond beszédet. Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt alelnöke és frakcióvezető-helyettese korábban - sajtótájékoztatón - azt mondta, büszkén és méltóságteljesen szeretnének ünnepelni a magyar kormányfő és a lengyel elnök beszédeivel.

A KDNP-s Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke a II. kerület megemlékezésén, a Széna téren mond beszédet.

Az MSZP - a korábbi évekhez hasonlóan - az idén is fáklyás felvonulással egybekötött megemlékezést tart Nagy Imre mártír miniszterelnök szülővárosában, Kaposváron az ünnep előestéjén, szombaton - közölte a párt szóvivője az MTI-vel. A Nagy Imre-emléktáblánál Hiller István választmányi elnök, a Nagy Imre-szobornál Molnár Gyula pártelnök mond beszédet.

Budai Bernadett hozzátette, október 23-án délután a szocialista párt is részt vesz a civilek által a fővárosi Blaha Lujza térre szervezett kormányellenes tüntetésen, ahol Molnár Gyula fel is szólal.

A Jobbik vasárnap délután a Corvin közben emlékezik. A rendezvényen - amely az '56-os megemlékezés a kommunistaellenes forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján címet viseli - felszólal Vona Gábor, a párt elnöke, Baranyi László színművész, '56-os szabadságharcos, Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere, valamint Murányi Levente szabadságharcos, az 56-os Pesti Srácok Intézet igazgatója.

A Corvin közi koszorúzást követően az ellenzéki párt ifjúsági tagozata fáklyás felvonulást indít a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épületéhez.

Az LMP az I. kerületi Szabó Ilonka utca elején lévő Mansfeld-emlékműnél emlékezik vasárnap, a két társelnök, Szél Bernadett és Hadházy Ákos mond ünnepi beszédet.

A Szolidaritás Mozgalom és az Új Magyar Köztársaság Egyesület nevű szervezetek által 15 órára a Blaha Lujza térre "Mossuk le a gyalázatot!" címmel szervezett emlékezésen és - a Facebookon az "európai Magyarországért" meghirdetett - kormányellenes tüntetésen az MSZP mellett a DK, a Párbeszéd Magyarországért, a Modern Magyarországért Mozgalom és a Szabad Emberek Magyarországért Egyesület is részt vesz. A DK emellett koszorúzást is tart.

Az Együtt vasárnap délelőtt megkoszorúzza Nagy Imre szobrát, ahol beszédet mond Molnár Tibor elnökségi tag.

A Liberálisok - Fodor Gábor pártelnök részvételével - vasárnap a Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájánál emlékeznek a forradalomra a 60. évfordulón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×