eur:
393.95
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szijjártó szerint a magyar növekedést is befolyásolja a Bexitről várható megállapodás - a nap hírei

Az M1 értesülése szerint elfogta a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét a Terrorelhárítási Központ. Kockázatosnak tartja a főpolgármester a 3-as metró autóbuszos pótlására kiírt tender megsemmisítését.

Az M1 értesülése szerint elfogta a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét a Terrorelhárítási Központ. A csatorna a TEK-re hivatkozva közölte az információt. Nagy Andrea, a nyomozást vezető Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője nem kívánt semmilyen tájékoztatást adni az InfoRádió megkeresésére.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyar gazdaság növekedési pályáját is alapvetően befolyásolja, hogy milyen konkrét megállapodás jön létre Nagy-Britannia uniós kilépéséről. Szijjártó Péter Londonban találkozott a brit pénzügyminiszterrel, a külügyi tárca, illetve a kilépési folyamat irányítására létrehozott minisztérium vezetőjével.

Kockázatosnak nevezte a főpolgármester a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatát, amellyel a testület megsemmisítette a 3-as metró autóbuszos pótlására kiírt tendert. Tarlós István hangsúlyozta: a főváros ezek után nem tud felelősséget vállalni a történtekért.

Novembertől emelkedik a Honvédség legénységi állományának keresete - jelentette be a honvédelmi miniszter. Simicskó István elmondta: az illetményfejlesztés a legalacsonyabb fizetési kategóriába tartozó legénységi állomány valamennyi tagját érinti.

Választási lehetőséget kínál az Emberi Erőforrások Minisztériuma a fiatal szakorvosoknak, akik eldönthetik, hogy a korábbi támogatást vagy az alapbéremelést szeretnék. A lehetőséggel azok a dolgozók élhetnek, akik szeptember 1-je előtt kaptak ilyen támogatást.

A nemzetbiztonsági bizottság szerint uniós szintű szabályozásra lenne szükség a SIM-kártyák vásárlásával összefüggésben, nem elég a magyar jogszabályokban szigorítani azt. Molnár Zsolt, a parlamenti testület szocialista elnöke azt mondta, Magyarországon a tömeges használatot korlátozhatja majd a szabályozás.

Az Európai Unió Bírósága szerint uniós jogot sértenek a céges autók visszatartására vonatkozó magyar törvények. A testület emlékeztetett arra, hogy a tagállamoknak a közúti szállításra vonatkozó szabályok megsértésekor, hatékony, arányos, visszatartó erejű és diszkrimináció-mentes szankciókat kell alkalmazniuk.

Magyar és európai jogorvoslati fórumokhoz fordul, és kártérítést kér a szolidaritási hozzájárulás miatt Budaörs önkormányzata. Nagy Ildikó Emese, a polgármesteri hivatal sajtófőnöke közölte: a várostól körülbelül 2,3 milliárd forintot akar elvenni az állam ezen a jogcímen.

Szövegszerű javaslatot tesz az alaptörvény módosítására a Jobbik a parlamenti frakciók csütörtöki egyeztetésén - közölte az ellenzéki párt szóvivője. Mirkóczki Ádám megerősítette, hogy a Jobbik csak akkor szavazza meg a kormány által kezdeményezett változtatást, ha a parlament hatályon kívül helyezi a letelepedési kötvényről szóló rendelkezéseket.

Még nem erősítette meg a sikeres landolást a Marson az Európai Űrügynökség, de Mars körüli pályára állt az ExoMars űrszonda félmilliárd kilométer megtétele és hét hónapnyi repülés után. Az irányító központban elemzik az adatokat.

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×