eur:
388.64
usd:
361.58
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Halálos veszélyre figyelmeztet a rendőrség

Beköszöntött az ősz, ezért fontos, hogy a járművezetők minden esetben az évszak jellegéből adódó, megváltozott látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek! A halálos közúti balesetek miatt figyelmeztetést adott ki a police.hu.

Vas megyében kedden egy óra leforgása alatt a 86-os számú főúton és a 76-os számú főúton egy-egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset is történt. A legtöbb problémát a szitáló esőtől, a lecsapódott párától, a lehullott levelekre eső csapadéktól csúszóssá váló utak jelentik. A romló látási viszonyok, a ködfoltok és a ködös útszakaszok ugyancsak komoly veszélyforrásnak számítanak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy lassúbb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel megelőzhetőek a közlekedési balesetek! Kérjük, válasszák meg helyesen autójuk sebességét, tartsanak megfelelő követési távolságot, alkalmazkodjanak a megváltozott látási és útviszonyokhoz, induljanak el kellő időben otthonról és legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben!

Ezen alapvető tanácsok figyelembe vételével még a kritikusabb őszi időszakban is minimálisra csökkenthető a baleseti kockázat.

Ne feledjük, mindenkit haza várnak!

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában megtartják a szokásos katonai felvonulást, és beszédet mond Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna az idén először május 8-án tartotta a második világháborús győzelem napját, ahogy a nyugati országokban jellemző. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×