eur:
389.44
usd:
361.82
bux:
68636.63
2024. május 7. kedd Gizella

Ma van az állatok világnapja

Október 4-e az állatok világnapja. Az állatvédők azt tanácsolják, soha ne divatból válasszunk magunknak vagy gyermekünknek házi kedvencet.

Október negyedikét azért választották az Állatok Világnapjának, mert ez a nap Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet pártfogójának is az ünnepnapja. Az olasz szerzetes és rendalapító a legendák szerint nemcsak az emberekért végzett misszionárius munkát, hanem az állatokat és a természetet is nagyon szerette.... Ezt a bensőséges kapcsolatot is megörökítette Franco Zeffirelli 1972-ben bemutatott alkotása A Napfivér, Holdnővér című filmben.

A legendák szerint Ferenc a madarakhoz is prédikált, a Gubbio városát félelemben tartó farkast pedig megszelídítette.

Itthon az Állatok Világnapján rendezvényekkel hívják fel a figyelmet az állatok és a természet szeretetére és a felelős állattartásra. A Misina Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke az InfoRádiónak azt mondta, az utóbbi időben nagyobb figyelem irányul az állatok védelmére.

Valamivel felelősségteljesek vagyunk, ebben nagyobb szerepe van a médiának és annak is, hogy egyre érzékenyebbek az emberek, valamint egyre több információ jön át arról is, ha bántanak egy állatot. Ugyanakkor egyre többen tartanak állatot, de nem biztos, hogy a választás előtt kellőképpen átgondolják, milyet.”

Farkas Tamás azt is kiemelte, soha ne divatból válasszunk házi kedvencet magunknak vagy gyermekünknek.

Mindenképpen ismerkedjen meg személyesen az állattal, fontos az is, hogy ne divatból, presztízsből szerezzen be valaki állatot.”

Az állatvédő azt tanácsolta, legyünk tisztában az állat igényeivel és saját lehetőségeinkkel is mielőtt házi kedvencet választunk, így elkerülhető, hogy az állatnak akaratunktól függetlenül kárt okozzunk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Elárulták a bankok az MNB-nek, mit terveznek a hitelezésben

Elárulták a bankok az MNB-nek, mit terveznek a hitelezésben

Elkészítette legfrissebb Hitelezési felmérését az MNB. 2024 első negyedévében a bankok összeségében nem változtattak sem a vállalati-, sem a lakáscélú hitelek feltételein, és ezeken az elkövetkező fél évben sem terveznek érdemben módosítani – állapította meg a jegybank, amelynek alelnöke, Virág Barnabás is előadást tart a Portfolio jövő keddi Hitelezés 2024 konferenciáján, nem érdemes lemaradni a szakmai rendezvényről!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×