eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Profi volt a Teréz körúti robbantó - lapszemle

A Magyar Idők szerint egyre több jel arra utal, hogy a Teréz körúti támadó profi volt, és tudta, mit tesz.

A Magyar Idők cikkéből kiderül: a Ferenciek terei aluljáró éjszakai lezárásának tapasztalatai alapján más, a közelmúltban felújított aluljáróknál is bevezethetik ezt a rendszert. Ennek feltétele, hogy a felszíni tömegközlekedési megállók és a téren összefutó utcák a felszínen biztonságosan, gyalogosok számára a KRESZ által védett módon megközelíthetőek legyenek. Ilyen például a 4-es metró összes megállója.

A Népszabadság írása szerint hamarosan kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen a nagyobb kereskedelmi cégeket két veszteséges év után kötelező bezárásra ítélő jogszabály miatt. A kormány ugyanakkor úgy gondolja, a jogszabály hatásos volt, mert a tavalyi üzleti évben minden multinacionális cég mutatott ki valamilyen nyereséget.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy ipari célú erdőtelepítéssel növelné a fák számát a magyar kormány – erről beszélt a Miniszterelnökség államtitkára egy hétvégi sajtótájékoztatón. A jelentősen változó erdőtörvény mintegy 900 ezer hektárnyi területet érint az országban.

A Magyar Idők úgy tudja: kizárható, hogy magánéleti problémák miatt robbantott bombát egy hete a belvárosban egy mai napig ismeretlen férfi. A lap szerint egyre több jel arra utal, hogy a támadó profi volt, és tudta, mit tesz. A bomba hatását előzőleg kipróbálhatta, hogy lássa, mekkora területen pusztít, pontosan tudta ugyanis, hová kell állnia, hogy ő maga ne sérüljön meg.

A Magyar Nemzet cikke szerint időre van szükség a hazai autóbuszgyártás talpra állításához, ezért jó hír, hogy a kormány kitolta a közúti személyszállítási piac liberalizációját. A Magyar Buszgyártók Szövetségének (Mabusz) elnöke a lapnak elmondta: az elmúlt néhány hónap pályázati tapasztalatai egyelőre nem azt igazolják, hogy a magyar cégek helyzetbe hozására koncentrálnának a közbeszerzések kiírói.

A Népszabadság arról ír, hogy Oroszország figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy ne támadja meg Szíriában Bassár el-Aszad rezsimjét. A kormányerők eközben ismét kórházakat bombáztak. John Kerry amerikai külügyminiszter régóta szorgalmazza a nagyobb szerepvállalást, míg Barack Obama elnök szerint nem lenne jó, ha az Egyesült Államok magára vállalná a konfliktus rendezését.

A Portfolio összeállításából kiderül: nem csak a filmcsillagok keresnek kiemelkedően jól Hollywoodban. Az idén legjobban kereső Dwayne Johnson, The Rock 19 millió dollárt zsebelhet be, a rendező Christopher Nolan még nála is többet, 20 millió dollárt. A legdrágább forgatókönyvíró évi 8 millió dollárt keres, a legfelkapottabb hírolvasó viszont 25 millió dollárt vihet haza idén.

A Napi.hu cikke szerint Lengyelország le akarja körözni a világot az elektromobilitás területén, mégpedig oly módon, hogy tíz éven belül elárasztják az ország útjait villanyautókkal. Még a híres Ursus traktorgyárat is csatasorba állítják ennek érdekében.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy a borok ma már pénzügyi befektetésként is értelmezhetők, sokszor jobb hozamokat produkálnak, mint az arany vagy az egyéb befektetési lehetőségek. Az idei évjárat ráadásul rendkívül jónak ígérkezik, érdemes lehet bespájzolni. Egy tokaji borkülönlegesség például bő 10 évvel ezelőtt 40 ezer forintba került, míg ma már 200 ezer forintot kóstál.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×