eur:
389.77
usd:
362.88
bux:
68087.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Orbán: "A fegyver elég erős lesz Brüsszelben is"

Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítási javaslatot nyújt be a parlamentnek a vasárnapi népszavazás alapján – erről a kormányfő beszélt fél 10-kor tartott beszédében.

13 évvel az uniós csatlakozás után nagyszerű eredményt értünk el, felülmúltuk a csatlakozásról szóló népszavazás eredményét. 3 millió 56 ezren szavaztak az EU-csatlakozás mellett, míg az eddigi adatok szerint 3 millió 204 ezren szavaztak nemmel – fejtette ki a miniszterelnök, aki megjegyezte, hogy mintegy 15 százalékkal többen vettek részt, mint 2014 májusában az európai parlamenti választáson, most pedig 10 részvevőből 9 nemmel voksolt.

„A fegyver elég erős lesz Brüsszelben is” - jelentette ki.

Szerinte így volt helyes, becsületes, hogy a magyarok véleményt nyilvánítottak, ráadásul ez volt az előttünk álló évek egyik legfontosabb kérdése, kikkel élünk együtt, mi lesz a kultúrákkal, gazdaságunkkal, keresztény gyökereinkkel.

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy a brüsszeli javaslat szerint a migránsokat szétosztják, erre ugyanakkor a magyarok azt mondták, hogy a döntés Budapestet illeti meg.

Kiemelte, hogy hosszú úton indultak el, számos csata vár rájuk. Két lépésről is beszámolt: a mostani döntést közjogi érvénnyel kell felruházni, alkotmánymódosítási javaslatot nyújt be a parlamentnek, mert az emberek akaratát rögzíteni kell az alaptörvényben, másrészt mindent megtesz, hogy a mostani eredménynek érvényt szerezzen Brüsszelben.

„Mindent megtesz, hogy Brüsszel ne kényszeríthesse ránk az akaratát” - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×