eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kvótareferendum: bombariadó volt három szavazókörben

Egy III. kerületi szavazókör egy ittas választópolgár miatt fél nyolc után pár perccel zárt, a XIII. kerületben pedig bombariadó volt három helyen, ezért nem tudott minden szavazókör bezárni este 7 órakor - hangzott el a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnap esti budapesti sajtótájékoztatóján.

Egy, a szavazókörben megjelent részeg ember miatt csak 19 óra 35 perckor tudott bezárni egy szavazókör a főváros III. kerületében, "rá várt az egész ország" - mondta Pálffy Ilona, az NVI elnöke.

Hozzátette: a XIII. kerületben bombariadó volt három szavazókörben fél 7-kor, ott a tűzszerészeti átvizsgálás után mindenki szavazhatott, aki 7 órakor még sorban állt.

Ez okozta azt, hogy nem tudott minden szavazókör bezárni este 7 órakor, a szavazás végén - közölte. Elmondta, a szavazókörökben már folyik a szavazatok összesítése.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×