eur:
390.83
usd:
365.19
bux:
68272.4
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Dömötör Csaba: az ellenzék pártpolitikai céloknak rendelte alá a népszavazást

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint sajnálatos, hogy az ellenzéki erők pártpolitikai céloknak rendelték alá a kötelező betelepítési kvótáról szóló vasárnapi népszavazás ügyét, ez véleménye szerint "azért is szomorú", mert így figyelmen kívül hagyták saját szavazóik aggodalmait is.

Dömötör Csaba a Kormányzati Tájékoztatási Központ által az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: az elmúlt hónapokban minden párt és közéleti szereplő kifejthette véleményét a népszavazásról és a brüsszeli betelepítési döntésekről.

Hangsúlyozta: a népszavazás nemzeti ügy, "nem a napi belpolitikai küzdelmeinkről szól, hanem Magyarország jövőjéről". Úgy értékelt: a brüsszeli betelepítési tervek súlyos kockázatokkal járnak, amelyeket "nem szabad felvállalnunk".

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×