eur:
390.65
usd:
365.1
bux:
68179.86
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kósa Lajos: az eredmény a perdöntő

A vasárnapi kvótanépszavazáson az eredmény lesz a perdöntő Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint.

A referendumon a perdöntő "nem önmagában az érvényesség (...), hanem az, hogy az igenek vagy a nemek vannak többségben", és ennek bel- és külpolitikai következményei is lesznek - mondta a kormánypárti politikus szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

A nemek győzelme azt jelenti majd, hogy a magyarok arra kötelezik a parlamentet és a kormányt: ne engedje át Brüsszelnek a nem magyar állampolgárok beengedéséről szóló döntés jogát. Ha viszont az igenek győznének, a kormánynak vissza kellene adnia mandátumát, majd előrehozott választás következne - fejtette ki Kósa Lajos.

Hozzátette, ha érvénytelen a választás, "az egyet jelent: azok, akik nem mentek el szavazni, rábízták a döntést azokra, akik elmentek".

Rétvári Bence, a KDNP alelnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a tájékoztatón arról beszélt, hogy a vasárnapi népszavazás az egyetlen esély "Brüsszel ámokfutásának" megállítására.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×