eur:
393.77
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Simicskó: a kormány nem szeretné a biztonsági kockázatok súlyosbodását

A bevándorlás biztonsági kockázatai már most is érintik Magyarországot, a kormány pedig nem szeretné, ha ez súlyosbodna - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter szombaton, az Országházban a Dömötör Csabával, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárával közösen tartott sajtótájékoztatón.

A miniszter hangsúlyozta, senki sem kényszerítheti a magyar embereket arra, hogy felvállalják a kényszerbetelepítés biztonsági kockázatait. A vasárnapi népszavazás nemzeti ügy, Magyarország jövőjéről szól, tétje pedig az, hogy "meg tudjuk-e védeni közösségeinket, családjainkat" - fejtette ki Simicskó István.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott, a kormány számára a szabadságról és a hazaszeretetről szól a népszavazás.

Kiemelte, a referendum a kabinetnek azért jelenti a szabadságot, mert makacsul ragaszkodnak ahhoz, hogy csak a magyarok dönthetnek arról, kivel szeretnénk együtt élni. A voksolás emellett a hazaszeretetről is szól, a kormány ugyanis szereti Magyarországot, és úgy gondolja, minden hibájával és erényével együtt ez egy nagyszerű ország, amelyet "szeretnénk megőrizni olyannak, amilyennek megismertük, és amilyennek szeretjük" - mondta az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×