eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Kövér László: Brüsszel nem hagyhatja figyelmen kívül a népszavazás eredményét

Kövér László: Brüsszel nem hagyhatja figyelmen kívül a népszavazás eredményét

„Nem hiszem, hogy Brüsszel megengedné magának azt, hogy egy egyértelmű, világos jelzést figyelmen kívül hagyna október 2-a után” - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

„A világ teljes mértékben megváltozott az elmúlt 20-30 évben, de különösen az elmúlt tíz évben. Sokkal bizonytalanabbá, kiszámíthatatlanabbá vált, az emberek, úgy látszik, hogy sokkal frusztráltabbak, mint 20-30 évvel ezelőtt voltak. Sokkal kevésbé örömteli ma az utcán sétálni, mert az ember nem tudja elhessegetni magától azt a gondolatot, hogy bármi történhet vele” - fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

A kvótanépszavazással kapcsolatban Kövér László elmondta, hogy a fórumokon megjelentek számából és összetételéből úgy látja: nagyon nagy az érdeklődés a kvótanépszavazás iránt.

„Nem feltétlenül a Fidesz törzsközönsége jelenik meg egy-egy ilyen fórumon, hanem sok az olyan érdeklődő is, aki adott esetben lehet, hogy más pártokra szavazott 2014-ben és 2010-ben, és lehet, hogy 2018-ban is más pártra fog szavazni. De most érzi azt, hogy ez egy olyan kérdés, ami nem pártpolitikai kérdés, hanem a saját gyerekeinek és unokáinak, és az ő hátralévő éveinek a milyenségét, jövőjét határozza meg” - mutatott rá az Országgyűlés elnöke.

Kövér László úgy látja, van egy jogos aggodalom Európa és Magyarország jövője iránt, és az emberek szeretnének a most zajló tendencia ellen tenni valamit, a népszavazást pedig egy jó alkalomnak látják erre.

"Én egy nagyfokú egyetértést látok a közvélemény és a kormány között" - jelezte.

Arra a kérdésre, hogy mit mondana azoknak, akik szerint nem érdemes elmenni, mert nincs közjogi jelentősége, bármi is lesz az eredmény, Kövér László azt válaszolta: nincs olyan választás, amire ne lenne érdemes elmenni.

„Olyan csekély erőfeszítésbe telik elsétálni a házunktól néhány száz méterre lévő szavazófülkéig, hogy a legcsekélyebb tét is megéri, mert mégiscsak a saját sorsunkat befolyásoljuk valamilyen mértékben. Itt viszont többről van szó, mint akár egy országgyűlési választásról. Az pedig, hogy ennek lesz-e közjogi következménye, az eredmény ismeretében válik el” - mondta az Országgyűlés elnöke.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×