INFORÁDIÓ 
2019. október 18. péntek
Lukács

tölgyessy péter

orbán viktor

népszavazás

aréna

Tölgyessy: Orbán megütötte a főnyereményt

Tölgyessy: Orbán megütötte a főnyereményt

Infostart / InfoRádió

A Fidesz a vasárnapi kvótareferendumon is demonstrálhatja itthoni erőfölényét, emellett Orbán Viktor miniszterelnök külföldön is erősítheti pozícióját – fejtette ki Tölgyessy Péter politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. Arról is beszélt, hogy a kormánypárt óriási energiával mozgósít, míg a baloldali ellenzék meddő pozícióban van, beleesett az érvénytelenség csapdájába.

„A népszavazásnak nincs közvetlen közjogi következménye, hiszen brüsszeli ügyről akar dönteni” – emlékeztetett az alkotmányjogász.

Az elemző szerint ezzel együtt fontos az érvényesség, még ha a Fidesztől arra is számít, hogy bármi az eredmény, ugyanazt kommunikálja majd, óriási győzelemről beszélnek majd a párt és a kormány politikusai.

„Arra számítok, hogy 90-97 százalék lesz az érvényes szavazatokon belül a nemek aránya, ez pedig azt húzza alá, hogy a magyar ismét a hatalom által integrált társadalom lett. Demonstrálja a Fidesz, hogy uralja az országot. A párt világos érdeke, hogy óriásinak nevezze a tétet, ezért nem állítja be a népszavazást megnyertnek, és hatalmas lendülettel mozgósít” – jelezte Tölgyessy Péter.

Az ellenzék helyzetéről és a valószínűsített eredményről is beszélt.

„A baloldal beleesett az érvénytelenség csapdájába, azzal, hogy erre játszik, meddő pozícióba cövekel le. Szerintem jóval 90 fölötti lesz a nemek aránya, és valószínűleg az érvényesség is meglesz. Ehhez keményen megdolgoztatja Orbán Viktor a saját pártját. A kérdés tartalmához egyébként nehéz hozzászólni, nemigen lehet azzal kampányolni, hogy jöjjön minél több menekült” – tette hozzá.

Az elemző szerint a Fidesz a baloldalnak vasárnap jelzi, hogy „csak szájalni tud”, a kérdésben vele azonos álláspontot képviselő Jobbiknak pedig azt, hogy „mi megcsináljuk, amit akarunk, ti pedig kormányképtelenek vagytok”.

„Ezzel folytatódik az ellenzék vergődése” – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy a magyar az egyik legzártabb, legkevésbé szolidáris társadalom Európában, ezt pedig kampánnyal nem lehet megfordítani.

„Az asszimilálódásra képtelen kisebbség jelenléte eleve nem is lenne szerencsés” – fűzte hozzá.

Tölgyessy Péter szerint másfél éve Orbán Viktor óriásit kockáztatott a menekültügyben hangoztatott álláspontjával, aztán megütötte a főnyereményt, most pedig szeretné hazavinni azt.

„Nemcsak itthon arathatja le a győzelmet, hanem Európa egyik legerősebb miniszterelnökének is nevezheti magát” – hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában, amelyet ide kattintva teljes egészében elérhet.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018