eur:
394.02
usd:
368.09
bux:
65732.34
2024. április 23. kedd Béla
Tölgyessy: Orbán megütötte a főnyereményt

Tölgyessy: Orbán megütötte a főnyereményt

A Fidesz a vasárnapi kvótareferendumon is demonstrálhatja itthoni erőfölényét, emellett Orbán Viktor miniszterelnök külföldön is erősítheti pozícióját – fejtette ki Tölgyessy Péter politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. Arról is beszélt, hogy a kormánypárt óriási energiával mozgósít, míg a baloldali ellenzék meddő pozícióban van, beleesett az érvénytelenség csapdájába.

„A népszavazásnak nincs közvetlen közjogi következménye, hiszen brüsszeli ügyről akar dönteni” – emlékeztetett az alkotmányjogász.

Az elemző szerint ezzel együtt fontos az érvényesség, még ha a Fidesztől arra is számít, hogy bármi az eredmény, ugyanazt kommunikálja majd, óriási győzelemről beszélnek majd a párt és a kormány politikusai.

„Arra számítok, hogy 90-97 százalék lesz az érvényes szavazatokon belül a nemek aránya, ez pedig azt húzza alá, hogy a magyar ismét a hatalom által integrált társadalom lett. Demonstrálja a Fidesz, hogy uralja az országot. A párt világos érdeke, hogy óriásinak nevezze a tétet, ezért nem állítja be a népszavazást megnyertnek, és hatalmas lendülettel mozgósít” – jelezte Tölgyessy Péter.

Az ellenzék helyzetéről és a valószínűsített eredményről is beszélt.

„A baloldal beleesett az érvénytelenség csapdájába, azzal, hogy erre játszik, meddő pozícióba cövekel le. Szerintem jóval 90 fölötti lesz a nemek aránya, és valószínűleg az érvényesség is meglesz. Ehhez keményen megdolgoztatja Orbán Viktor a saját pártját. A kérdés tartalmához egyébként nehéz hozzászólni, nemigen lehet azzal kampányolni, hogy jöjjön minél több menekült” – tette hozzá.

Az elemző szerint a Fidesz a baloldalnak vasárnap jelzi, hogy „csak szájalni tud”, a kérdésben vele azonos álláspontot képviselő Jobbiknak pedig azt, hogy „mi megcsináljuk, amit akarunk, ti pedig kormányképtelenek vagytok”.

„Ezzel folytatódik az ellenzék vergődése” – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy a magyar az egyik legzártabb, legkevésbé szolidáris társadalom Európában, ezt pedig kampánnyal nem lehet megfordítani.

„Az asszimilálódásra képtelen kisebbség jelenléte eleve nem is lenne szerencsés” – fűzte hozzá.

Tölgyessy Péter szerint másfél éve Orbán Viktor óriásit kockáztatott a menekültügyben hangoztatott álláspontjával, aztán megütötte a főnyereményt, most pedig szeretné hazavinni azt.

„Nemcsak itthon arathatja le a győzelmet, hanem Európa egyik legerősebb miniszterelnökének is nevezheti magát” – hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában, amelyet ide kattintva teljes egészében elérhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×