eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Tágul a parkolási övezet - lapszemle

Csaknem 50 milliárd forintot fordított kommunikációra 2014 óta az állami szféra - közli a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint Róma ad több esélyt Budapestnek az olimpiai pályázaton

Csaknem 50 milliárd forintot fordított kommunikációra 2014 óta az állami szféra - közli a Népszabadság. A lap számításai szerint a legnagyobb árbevételű, a médiában rendszeresen feltűnő állami cégek a mostani kormányzati ciklus első felében 26,3 milliárd forintot különítettek el kommunikációra és rendezvényszervezésre azon a 25 milliárd forintos kereten felül, amit a kormány még tavaly különített el a kommunikációs kiadásokra.

A Magyar Idők szerint időközi önkormányzati képviselő-választásra készül Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere, mivel nem sok remény maradt a januárban nyomtalanul eltűnt Sápi Attila szocialista képviselő megkerülésére. A lap információi alapján a polgármester teljes baloldali összefogást szeretne, a DK-val már tárgyalt is, hogy legyőzze a XIV. kerület 3-as számú egyéni választókerületében a Fidesz majdani jelöltjét.

A Magyar Nemzet szerint Róma ad több esélyt Budapestnek az olimpiai pályázaton. Az olasz főváros nemrég megválasztott polgármestere ugyanis nem támogatja városa pályázatát. Arról, hogy a jelentkezők közül ki rendezheti meg 2024-ben a nyári játékokat, egy év múlva döntenek, jelenleg a – mint írják – Párizs a favorit.

Civil szervezetbe tömörülve, egységesen lépnének fel a migrációval szemben az európai romák, de az egyesület nyitott arra is, hogy Európán kívüli cigányokat is integráljon a szervezetbe - olvasható a Magyar Időkben. Lakatos Attila, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány vajda, az Európai Romák Egyesületének elnöke a lapnak nyilatkozva elmondta, a szombati, miskolci alakuló ülésen a megyei cigány szervezetek mellett erdélyi, felvidéki és kárpátaljai tömörülések is részt vesznek.

A Magyar Nemzet szerint a putyini rendszer szilárdságát igazolhatják a hét végi parlamenti választások Oroszországban. A hatalmi párt, az Egységes Oroszország várhatóan biztos győzelme megadhatja a törvényhozási hátteret Vlagyimir Putyin újabb, 2018 utáni elnöki ciklusához. A Kreml ezenkívül személycserék sorával igazolta a rendszer képességét a megújulásra, amelyre szükség is lesz az egyre komolyabb gazdasági, ebből következően szociális kihívások közepette.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy első fokon pert nyert az állam ellen Schönstein Sándor, aki majd két évig ártatlanul volt előzetesben édesanyja, Balla Irma megölésének vádjával. A bíróság 10 millió 367 ezer forint kártalanítást és annak kamatait ítélte meg a felperes részére, aki összesen csaknem 27 millió forintos igényt nyújtott be.

A Portfolión arról olvashatnak, hogy az európai OECD-tagországok között Magyarországon a legnagyobb a bérkülönbség a diplomások és a nem diplomások között, de a felsőoktatási végzettséggel rendelkező munkavállalók közül is a férfiakat kompenzálják a legjobban, a nők csupán a férfiak fizetésének 68 százalékát keresik átlagosan. Az OECD legfrissebb tanulmányi kiadványa szerint az oktatásra fordított közkiadások aránya továbbra a legalacsonyabbak között van hazánkban, különösen a középfokú oktatásra költünk jóval kevesebbet, mint a többi uniós tagország.

A napi.hu szerint dagad a fővárosi parkolási övezet, a józsefvárosi, úgynevezett Százados negyedben is fizetni kell a jövőben. A lépést a kerületi önkormányzat egyebek mellett azzal indokolta, hogy a józsefvárosi parkolási díjakat a szomszédos kerületekben alkalmazott díjakhoz kell igazítani, továbbá a más kerületekből való átparkolást is megnehezíti a parkolási díj bevezetése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×