eur:
394.88
usd:
370.48
bux:
65195.84
2024. április 19. péntek Emma

Egykori hazájukban nyaralnak a menekültek? - lapszemle

A Magyar Idők a Welt am Sonntag-ra hivatkozva azt írja, a Németországban menekültstátust élvező szíriai, afgán és libanoni emberek közül sokan visszatérnek nyaralni abba az országba, ahonnan állítólag elmenekülni kényszerültek.

A Magyar Idők a Welt am Sonntag-ra hivatkozva azt írja, a Németországban menekültstátust élvező szíriai, afgán és libanoni emberek közül sokan visszatérnek nyaralni abba az országba, ahonnan állítólag elmenekülni kényszerültek. A német lap szerint mindez beismerése annak, hogy senki sem üldözte őket a hazájukban. A munkanélküliként nyilvántartott, így szociális segélyekre is jogosult menekültek évente hivatalosan 21 napot távol lehetnek befogadó államuktól.

A Magyar Nemzet arról ír, a júniusi, kétórás sztrájkban érintett önkormányzatoknál most jóval több azon helyhatóságok száma, ahol a köztisztviselők részt vennének a szerdai, egész napos munkabeszüntetésen. Jelenleg 168 településnél biztos a sztrájk – mondta a szakszervezet vezetője. A cél: 30 százalékos béremelés.

A Népszabadság cikke szerint megadóztatná a Google-t és a Facebookot a kormány. A külföldön működő cégek esetében a megoldás az lenne, ha – hasonlóan az amerikai megoldáshoz – egyfajta forrásadó terhelné azokat a kifizetéseket, ahol határon túli szolgáltató számára történik a pénz átutalás, egy hazai gazdasági eseményért.

A Magyar Idők arról ír, újabb információkat kérhet Juhász Pétertől, az Együtt alelnökétől a vagyonnyilatkozatát vizsgáló belváros-lipótvárosi albizottság, miután – a lap által is közölt hírek szerint – az ellenzéki párt V. kerületi képviselője milliókat kaphatott a jogerősen 15 évre elítélt Portik Tamástól. Juhász Péter tagadja a vádakat, azt állítja, csupán sajtószemlével segítette a bűnöző titkárnőjét. Az Együtt elnökének továbbra is töretlen a bizalma a képviselőben.

A Magyar Nemzet cikke szerint a kísérleti tankönyvek 75 százaléka a mai napig nem ment át a szigorú engedélyezési eljárásokon. A Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete azt állítja, nem sikerült hitelt érdemlően cáfolnia az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy jogszabálysértést követtek el a tankönyvpiacon.

A Népszabadság arról ír, az óbudai BKV buszgarázs esetleges bezárásával jól járna a hármas metró buszpótlását elnyerő cég. Saját telephely híján ugyanis rögtön ki tudná bérelni, és – ahogy a munkásgyűlésen a múlt hét elején ígérték – a karbantartók állása is megmaradna.

A Portfolio arról az öt kockázatról ír, ami a feje tetejére állíthatja a világot. A Deutsche Bank összeállítása alapján a Fed 25 bázispontos kamatemelése, az olajár 10 százalékos növekedése, a globális részvénypiaci zuhanás, a kínai gazdaság egy százalékpontos lassulása, illetve a távol-keleti ország devizájának leértékelése hozhatna izgalmakat a piacokon.

A napi.hu cikke szerint, a közkedvelt úgynevezett Váci úti irodafolyosó tovább növelheti az irodapiacon dominanciáját, azzal, hogy az MNB egyik alapítványa által megvásárolt 7,5 hektáros telket, ahol a bejelentés szerint 3 év alatt 150 ezer négyzetméter irodaparkot épít. Így Budapest akár a Brexit hatására is vonzó terület lehet a nemzetközi cégeknek.

A pénzcentrum arról ír, akár kétszázezer forintos bírságot is kaphatnak azok a kutyatulajdonosok, akik póráz nélkül sétáltatják a kutyájukat a főváros több területén, akár közparkjában, és egyes településeken. Az, hogy pontosan hol büntetnek az önkormányzatoktól függ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×