eur:
389.57
usd:
363.48
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A szocialisták nem térhetnek vissza a 2010 előtti időszakhoz

"A szocialisták nem térhetnek vissza a 2010 előtti időszakhoz"

A szocialistáknak nem szabad visszatérniük a 2010 előtti időszakhoz – mondta az InfoRádióban az MSZP frakcióvezetője. Az MSZP az oktatás és az egészségügy problémáira, valamint a szegénység és a korrupció elleni küzdelemre kíván fókuszálni.

A választópolgárok változást szeretnének, többségük nem támogatja a kormányt. Ezt az támasztja alá, hogy sok a bizonytalan szavazó – mondta az MSZP frakcióvezetője.

Tóth Bertalan az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: ki kell nyitni a kapukat, és párbeszédet kell kezdeményezniük.

A politikus beszélt a hitelesség kérdéséről is.

„Az biztos, hogy nekünk, szocialistáknak nem szabad visszatérni a 2010 előtti időszakhoz. Azért azt látni kell, hogy volt egy komoly pénzügyi válság, ami nagy terhet jelentett a költségvetés számára, de azért ezt tervezni kell. Ilyen előfordulhat, ami rányomja a bélyegét az oktatásra, az egészségügyre, és sok minden másra” - fogalmazott a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakciójának vezetője.

Tóth Bertalan azt is elmondta, hogy az őszi parlamenti ülésszakban a kvótareferendum mellett az egészségügy és az oktatás problémáira, illetve a korrupció elleni küzdelemre koncentrálnak.

„A kórházaknak, az egészségügyi intézményeknek a humán oldalát erősíteni szükséges. Azt tudom mondani, hogy egy-másfél évvel ezelőtt mondtuk, hogy bért kell emelni az egészségügyben. Ennek most elindult egy rendszere, de látjuk, hogy ez nem akadályozza meg az elvándorlást. Tehát ebben még nagyobb lépésekre van szükség, és a költségvetésből inkább erre kellene fordítani. A másik, hogy az eszközellátottsága milyen az egészségügynek. Itt biztos, hogy a finanszírozási rendszert át kell alakítani. Oktatási ügyben kitartunk az álláspontunk mellett, amellett, hogy ez a pótcselekvés, amit a Klikkel kapcsolatban tesz a kormány, teljesen elfogadhatatlan” - jelentette ki az MSZP frakcióvezetője.

Tóth Bertalan szerint a kormány a Klik átalakításával beismerte, hogy az oktatás korábbi rendszerének működtetése sikertelen volt, de a szocialisták továbbra sem látják, hogy az új rendszer hoz majd pozitív változást. Támogatnák azt, ha a tehetős önkormányzatok részt vennének iskoláik működtetésében és fenntartásában.

Az MSZP frakcióvezetője a párt fontos feladatának nevezte a szegénység elleni küzdelmet is, mert – mint fogalmazott – a kormánypártok elengedték több millió szegény ember kezét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×