eur:
393.02
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Támad a kánikula

Kánikulai meleg lesz a következő napokban, pénteken és szombaton akár 34-35 fok is lehet. Az előrejelzés szerint a kánikula vasárnapig tart, amikor egy hidegfrontnak köszönhetően hétfőn sok lesz az eső – mondta az InfoRádiónak Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

„Az átlagosnál lényegesen melegebb időben, kánikulában szerencsére az éjszakák hoznak felfrissülést, így nem lesz annyira elviselhetetlen, de a nappalok azért nagyon melegek lesznek” - mondta Vadász Vilmos.

Hozzátette: a hét második felében – csütörtökön, pénteken, szombaton – azért lesznek olyan területek az országban, ahol még hajnalban is 20 fok felett marad a hőmérséklet, így ekkor már az éjszaka sem lesz igazán frissítő.

„A legmelegebb idő előreláthatólag pénteken-szombaton lesz, amikor a melegebb déli területeken akár a 35 fokot is elérheti a hőmérséklet a délutáni órákban, és még a kevésbé meleg északi területeken is 32-33 fok lehet” - közölte az OMSz munkatársa.

„Ezt mindenképpen kánikulának kell nevezni” - fogalmazott.

„Különösen nehéz lesz elviselni a meleget ott, ahol a levegő párás is lesz” - tette hozzá.

Hozzátette, hogy meleg lesz a fővárosban is.

„A legmelegebb itt is pénteken és a szombaton lesz – 33-34 fok körül. De természetesen a belvárosban az aszfalttal borított területeken, zárt helyeken, a belvárosban még ennél is lehet melegebb” - közölte.

„A következő napokban nem várható hasonló heves zivatar, mint ami a keleti országrészben az előző éjszaka fordult elő. De nem lesz azért mindenütt eseménytelen az időjárás. Záporok-zivatarok főleg a délutáni, kora esti órákban fordulhatnak elő, ezekkel számolni kell” - tudatta Vadász Vilmos.

„Vasárnap kezdődik egy viszonylag nagy változás, amikor egy hidegfront ér el bennünket. A mostani várakozásaink szerint sokfelé fog esni, de jövő hét kedden már lesznek napos időszakok. A hőmérséklet is csökken a frontátvonulás következtében, durván 4-5 fokkal lesz kevésbé meleg az idő, de a hőmérséklet még akkor sem csökken a sokévi átlag alá. Hétfőn a legmagasabb értékek még a melegebb területeken is 30 fok alatt lesznek, 24-29 fok között várjuk az ország területén” - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×