eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65503.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Segítenek a jégkárral érintett gazdákon

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) minden eszközzel segíteni kíván a jégesőkárral érintett gazdákon, a kárenyhítési alap elegendő fedezetet nyújt minderre.

A szaktárca keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy az agrár-kárenyhítési rendszerben részt vevő gazdálkodóknak káraikat 15 napon belül kell bejelenteniük a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján. A gazdáknak november 30-ig kell majd benyújtaniuk a teljes gazdasági évre vonatkozó kárenyhítő juttatás iránti kérelmüket.

Hangsúlyozták, hogy a kárenyhítési alapban a jövő év elején rendelkezésre álló mintegy 24 milliárd forint bizonyosan elég lesz az uniós szabályok szerinti legmagasabb összegű kompenzációra és a károsult gazdáknak nem kell számolniuk forráshiány miatti támogatáscsökkentéssel.

A minisztérium emellett a mostani jégesővel sújtott települések gazdálkodói számára is elérhető teszi a tavaly jégeső, vagy az idén fagy által okozott károkat szenvedett gazdálkodóknak kidolgozott, 100 százalékos költségtámogatású kedvezményes hitelt.

A keddi vihar és jégeső a kárbejelentések alapján tizenhárom szatmári településen okozott károkat, a térségben több mint hétszáz ház rongálódott meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×