eur:
394.49
usd:
370.32
bux:
65237.58
2024. április 23. kedd Béla

Vasárnap délutántól jégesőkkel jönnek a felhőszakadások

Vasárnap délután nagy valószínűséggel egy nagy kiterjedésű zivatarrendszer éri el dél felől az országot.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére vasárnap éjfélig:

Vasárnap délutánig az ország déli, délkeleti felén alakulhat ki helyenként zivatar.

Délután nagy valószínűséggel egy nagy kiterjedésű zivatarrendszer éri el dél felől az országot. A pontos vonulása még a reggeli számítások szerint is bizonytalan, nagyobb eséllyel a Pécs-Budapest vonaltól keletre vonul majd észak felé. Hatására arrafelé erős zivatartevékenység kezdődhet. Elsősorban az Alföldön (Tiszántúlon) heves zivatarok kialakulásához is igen kedvezőek a feltételek, tehát amelyeket szélvihar (90 km/h feletti rohamok), nagyobb méretű jég (jóval 2 cm feletti) kísérhet a felhőszakadás (30-60 mm csapadék) mellett.

A hétfőre virradó éjszaka első felében a rendszer várhatóan még az ország északi felén okoz intenzív zivatartevékenységet.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgathatják meg a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése lesz. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, de hétfőn egyelőre enyhe gyengüléssel indított. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×