eur:
394.07
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Másodfokú riasztás a zivatarveszély miatt három megyében

Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye több járására már kiadták a narancssárga, vagyis másodfokú riasztásokat a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt. Az érintett területeken már a következő órákban készülni kell olyan zivatarra, amelyet viharos szél, nagy méretű jég kísérhet és rövid idő alatt jelentős mennyiségű eső is lehullhat.

Az  vasárnap az MTI-hez eljuttatott, éjfélig szóló Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a nap folyamán az egész országban várható heves zivatar, felhőszakadás. Budapesten és Pest, valamint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is másodfokú, Nógrád megyében csak a felhőszakadás miatt van érvényben narancssárga figyelmeztetés. A többi megyében citromsárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták, hogy a késő esti órákig dél, délkelet felől egyre többfelé alakulhatnak ki az intenzív záporok mellett zivatarok, amelyek fokozatosan észak, északnyugat felé terjeszkednek. Nagyobb számban a Dunától keletre lehetnek zivatarok. Ilyen zivatar vagy intenzív zápor környezetében lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék és szélerősödés is előfordulhat.

A Dunától keletre lehet olyan felhőszakadás, amely alatt akár 30-60 milliméternyi eső hullhat. Emellett helyenként (főként keleten) heves zivatar is kialakulhat, amelyet 90 kilométer/óránál erősebb szél kísér és akár 2 centiméternél is nagyobb jégdarabok eshetnek. Várhatóan a késő esti óráktól a hétfő hajnali órákig az intenzív záporos, zivataros zóna az ország északi, északnyugati területeire és a Dunántúlra helyeződik át helyenként felhőszakadás kíséretében.

Hétfőre az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a heves zivatar és a felhőszakadás miatt. A meteorológiai szolgálat azt írta: hétfőn napközben egyre inkább már csak keleten és délen fordulhatnak elő zivatarok. Keleten helyenként heves zivatarra is van esély a vasárnapihoz hasonló kísérőjelenségekkel - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×