eur:
393.44
usd:
368.32
bux:
65983.33
2024. április 24. szerda György

Bakondi: többéves börtönbüntetésre számíthatnak az embercsempészek

Jelentősen szigorította az embercsempészés büntetési tételét az Országgyűlés a közelmúltban, az elkövetők többéves börtönre számíthatnak - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György hangsúlyozta, hogy a magyar törvények a külföldiekre is vonatkoznak, ezért bűnösség esetén rájuk szintén börtönbüntetés vár Magyarországon, majd ennek letöltése után kiutasítás.

A belbiztonsági főtanácsadó arról a 20 éves pakisztáni állampolgárról is beszélt, aki késsel támadott meg egy 19 éves lányt Budapesten szombaton. Azt mondta, hogy mivel a férfi felfegyverkezve követett el rablást, az alapesethez képest súlyosabb, akár hat-hét éves börtönbüntetést kaphat, ezután pedig kiutasítják az országból. Előzetes letartóztatását már kezdeményezték - tette hozzá.

A Brexitről, azaz Nagy-Britanniának az Európai Unióból történő esetleges kiválásáról szólva Bakondi György úgy fogalmazott: fontos európai és magyar érdek is, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradjon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A globális szén-dioxid-kibocsátás tavaly rekordszintre emelkedett, 1,4 százalékkal meghaladva a 2019-es, Covid előtti szintet, amelyet jellemzően a háztartások energiafelhasználása, a közlekedés, a nemzetközi légi közlekedés és hajózás okoz, de olyan iparágaknak is szerepe van benne, mint a műtrágya-, acélgyártás, olajfinomítás, vagy éppen a cementipar. Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy utóbbi szektor az elmúlt évtizedekben olyan átalakuláson megy keresztül, aminek következtében ma már globális trend a gyártás során a szén és egyéb fosszilis anyagok helyett az alternatív tüzelőanyagok használata, és még idén polcokra kerülnek a minimum 30 százalékkal kevesebb CO2 kibocsátással készült cement készítmények. Norvégiában pedig üzembe helyezik az első olyan CCS (Carbon Capture and Storage) technológiával működő cementgyárat, ahonnan zéró kibocsátású termékek kerülnek majd ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×