INFORÁDIÓ
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló

inforádió

belföld

vakáció

nyári szünet

Kitört a vakáció!

Kitört a vakáció!

Infostart / InfoRádió

Ma ér véget a tanítás több mint 1 millió 200 ezer diáknak az általános és a középiskolákban. Az oktatási államtitkárság szerint mozgalmas volt az idei tanév.

Van, ahol rendhagyó tanórát tartanak ma, a legtöbb intézményben pedig ma megtartják a tanévzárót is.

A köznevelésért felelős helyettes államtitkár azt mondta, mozgalmas volt a tanév, és bár az iskola világában sok változás nem következett be, év közben azonban reagálni kellett a pedagógusok által szervezet figyelem felhívó akciókra – fogalmazott Sipos Imre.

Különösen december, január, február hónapokban a pedagógusok részéről aktív figyelemfelhívás érkezett a problémákra, ezeket mi is érzékeltük, előzőleg és akkor is, amikor a kollégák hol hangosan, hol halkabban jelezték. Azóta sok változás következett be, a köznevelési kerekasztalon rögzítettük azokat az eredményeket, amelyeket a fölvetett kérdésekre választ adtunk, részben a kerekasztal, részben más egyeztetés alapján.”

Sipos Imre kiemelte, hogy a tanév során több olyan intézkedés történt, amely a pedagógusok és az iskolák visszajelzése alapján igyekezett kezelni ezeket a problémákat.

A két és fél hónapos szünidő eltöltésében a szülőket pénztárcájuktól függően sokféle táborozási lehetőség segíti.

A Táborfigyelo.hu adatai szerint idén több mint 650 tábor közül lehet választani, a táborok tematikáját tekintve pedig 10 százalékos a kínálat bővülés – mondta Tóth Béla, a portál vezetője, aki azt is hozzátette, hogy jellemzően 11 év a táborozók átlagéletkora.

A jó hír, hogy az árak tavalyhoz képest nem változtak. A napközis, amikor reggel visszük, este elhozzuk a gyereket, 18-22 ezer forint az átlagár, az ottalvósok, amikor elvisszük és jellemzően 5-7 nap múlva megyünk érte, 30-35 ezer forintba kerülnek átlagosan. Óriási a különbség az árakban, van olyan ottalvós tábor, ami 11 ezer forintba kerül, de olyan is, amiért 169 ezer forintot kell fizetni, tehát nagyon fontos megnézni, hogy az adott tábor mit kínál és az alapján választani.”

A nagyobbak munkát is vállalhatnak nyáron: egyszerűbb irodai munkák mellett fesztiválokon, és strandokon is szívesen dolgoznak fiatalok. Lehetőség van az önkormányzatoknál is munkát vállalni: nemzetgazdasági minisztérium idén is csaknem 2 milliárd forinttal támogatja a 16 és 25 éves korú fiatalok foglalkoztatását a helyhatóságoknál.

Kapcsolódó hang

Kitört a vakáció
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018