INFORÁDIÓ 
2020. november 25. szerda
Katalin

balaton

okf

balatoni szövetség

csípőszúnyog

A katasztrófavédelem rárepül a Balatonra

InfoRádió / MTI

A hét második felében kezdődik és a jövő héten fejeződik be az idei első légi kémiai szúnyogirtás a Balatonnál - közölte a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke szerdán az MTI-vel.

Balassa Balázs elmondta: a Balatonnál a csípőszúnyogok elleni védekezés az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) koordinálásával és állami finanszírozással történik a nyári időszakban.

Áprilisban és májusban már történt a tónál két biológiai szúnyogirtás a BSZ koordinálásával és a régió önkormányzatainak finanszírozásával. Ennek is köszönhető, hogy a csapadékos időjárás ellenére nincs sok szúnyog a térségben - hangsúlyozta a szövetség elnöke.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években a csípősszúnyogok elleni védekezés költségeit a térség önkormányzatai és a Magyar Turizmus Zrt. állta 50-50 százalékban az üdülőrégióban. A BSZ megnyugtatónak tartja a katasztrófavédelemmel közös feladatellátást - tette hozzá.

Beszámolója szerint a BSZ és az OKF képviselői közötti egyeztetésen elhangzott, hogy a katasztrófavédelem figyelembe veszi az érintett önkormányzatok és a lakosság igényeit. Törekedni fognak arra, hogy a védekezés időpontjának meghatározásakor figyelembe vegyék a térségben zajló rendezvényeket, a települési igényeket.

Ha a nyarat követően indokolttá válik egy őszi irtás elvégzése is, akkor azt a beavatkozást a BSZ fogja koordinálni és az önkormányzatok finanszírozzák - mondta Balassa Balázs.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018