eur:
389.22
usd:
361.93
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

OBB: Az autósok figyeljenek a vakációzó gyerekekre!

Több gyermekbaleset történik a nyári időszakban, ezért a rendőrség figyelemfelhívó kampányt indít - mondta az InfoRádióban Kiss Csaba, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára.

„A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a nyári hónapokban, a vakáció alatt 10 százalékkal megnő a gyermeket érintő közlekedési balesetek száma, ami azért nem vonja maga után a tragikus kimenetelű balesetek számának növekedését, de a balesetmegelőzéssel foglalkozó szakembereknek és főleg a szülőknek fontos odafigyelniük, hogy ilyen időszak következik” - emelte ki az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára.

Kiss Csaba kiemelte, a szülőknek nem egyszerű, hogy olyan programot biztosítsanak a gyerekeknek, ahol jól érzik magukat, biztonságban vannak és a programra való eljutás és a hazamenetel is biztonságos legyen, akkor is, ha a gyerekek egyedül közlekednek.

„Az OBB országos kampányt indít a jövő héten, amelyben felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy körültekintőbben közlekedjenek, hiszen sokkal nagyobb valószínűséggel várható gyermekek felbukkanása, úttesten átrohanása olyan helyen is, ahol iskolai idő alatt ez nem jellemző” - hangsúlyozta a szervezet főtitkára.

Kiss Csaba elmondta, a balesetek nagy százaléka úgy éri a gyerekeket, hogy gépjárműben utaznak. Mint kiemelte, tavaly nyolc gyermek vesztette életét közúti balesetben, öten úgy utaztak a gépkocsiban, hogy nem voltak biztonságosan rögzítve. A szülőknek tehát a példamutató, szabálykövető magatartáson kívül elengedhetetlen feladata az is, hogy a gyermeket megfelelő gyermekbiztonsági rendszerrel rögzítsék – hangsúlyozta.

A gyermekek KRESZ-ismereteit az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára jónak minősítette. Mint elmondta, az Iskolarendőr program keretén belül, a társszervekkel közösen megjelennek a tanórákon.

„Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság sok gyerekrendezvényt szervez, ezeken több tízezer gyermekkel a gyakorlatban is megismertetjük a helyes közlekedés és a biztonságos kerékpározás szabályait” - emelte ki Kiss Csaba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×