eur:
395.72
usd:
371.96
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Simicskó bevetné a katonaságot

A honvédelmi miniszter szerint mindenképpen hasznos lenne a biztonság garantálása érdekében, ha a katonaság is tudná segíteni a rendőrséget a rend fenntartásában egy terrorcselekmény esetén.

Simicskó István az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában ehhez hozzátette: ne masírozzanak fölöslegesen a katonák Budapest utcáin, de az arányosság és szükségesség mértékét szem előtt tartva meg kellene adni a kormánynak a lehetőséget arra, hogy katonák is segíthessék a rendőrség munkáját.

A terrorellenes akciótervről öt egyeztetést tartottak, befogadták a kritikák egy részét és olyan javaslat született, amely "elment a határig" a kompromisszumokban - mondta.

Simicskó István elmondta: ha most történne terrorcselekmény Budapesten, akkor nem tudnák a katonaságot bevetni, pedig erre több európai országban is lehetőség van, Párizsban például tízezer katonát vezényeltek az utcákra a támadások után.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×