eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma

Kozma atya: mindenkit segíteni kell abban, hogy a helyére kerüljön

Az Európai Parlament által alapított Európai Polgár díjban részesül Kozma Imre atya. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke szerint az európaiság egyet jelent a hazafisággal, az ősöktől ránk bízott keresztény kultúra megőrzésével és a közösség javának szolgálatával.

A szeretetszolgálat múlt hétvégén újraválasztott elnöke az InfoRádióban elsőként azt mondta el, mit jelent számára az európai polgárság.

Európa értékei meghatározzák az életemet, mégpedig azok, amelyeken Európa felnőtt, ezek egyértelműen keresztény értékek. Számomra az európaiság egyet jelent a hazafisággal és az ősöktől ránk bízott értékek elfogadásával és megőrzésével, ezek szerint formálni, alakítani az egyéni életünket, amely azt a célt szolgálja, hogy az ember a közösség javát az első helyre tegye.”

Kozma Imre atya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat előtt álló új kihívásokról, stratégiákról is beszélt.

Jézus Krisztus azt mondta: szegények mindig lesznek veletek, vagyis az ember egy életen keresztül a különbözőségeknek az enyhítésén kell, hogy dolgozzon, egyszerűen: valahogy mindenkit segíteni kell abban, hogy a helyére kerüljön. Ezt a feladatot látom az idők végezetéig egy karitatív szervezet feladatának, természetesen mi itt ma Magyarországon sajátos kihívásokkal találkozunk. Egyrészt a kívülről ránk zúduló áradattal kell az embernek szembenézni, és megtalálni ebben a helyzetben, hogy mi az ő egyéni feladata. Lehetőség szerint segíteni kell a vezetőket abban, hogy ezekkel a kihívásokkal úgy szembesüljenek, hogy a nemzet javát mindig szem előtt tartsák. A másik nagy kihívás pedig a leszakadó térségek, illetve azok a települések, ahol mintha elolvadtak volna a munka lehetőségei. Ezeknek az embereknek segíteni kell abban, hogy a településeik az otthonaikká váljanak és olyan életet élhessenek, amely az emberi arculatukat erősíti és az egymással való kapcsolatukat szolgálja.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×