eur:
389.39
usd:
362.7
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem is egy szuperkórház lehet

Akár 4 "szuperkórház" is lehet Budapesten - tudta meg az InfoRádió. Ez a megoldás akkor jöhet szóba, ha Budán is két csúcscsintézményt alakítanak ki. Az államtitkárság napokon belül leteszi a kormány asztalára az új koncepciót.

Az egészségügyi államtitkárság álláspontja szerint Budapestnek legalább 3, de lehet, hogy 4 olyan kórházra van szüksége, amely az év minden napján, minden órában és minden szakmában nyújt felvételes ügyeletet. Ónodi-Szűcs Zoltán szakállamtitkár az InfoRádiónak azt mondta, vidéken legalább öt ilyen intézmény is van.

Pesten mindenképpen lesz kettő, a budai oldalon izgalmas, hogy egy beruházással meg lehet úszni vagy két helyet kell létrehozni.”

Az egészségügyi államtitkár úgy fogalmazott, az, hogy új kórház fog felépülni, vagy egy régit újítanak fel, az lényegében mindegy a szuperkórház kialakítása szempontjából. Ónodi-Szűcs Zoltán az azzal kapcsolatos találgatásokba sem kívánt belemenni, hogy mely, már meglévő intézmények lehetnek szuperkórházak. Szóba került az Egyesített Szent István és Szent László Kórház, a János Kórház, valamint a Testnevelési Egyetem és az átalakítandó Déli pályaudvar területe.

Sok intézmény lehet. Addig érdemben nem tudok nyilatkozni, amíg a kormánydöntés nem születik meg. Voltam már kétszer kormányülésen, voltak koncepcióink, egyik sem nyerte el a kormány tetszését, mert kompromisszummenteset szeretnének tőlünk kapni. Már letettem kétszer, most harmadszor pénteken fogok letenni egyet.”

Úgy tudjuk, a kormány azt várja, hogy az államtitkárság határozott állásfoglalást hozzon a szuperkórházak kialakításáról, és a lobbiérdekeket félretéve dolgozzák ki az újabb koncepciót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×