eur:
393.74
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Vona Gábor: A migráció jótékony pofon az EU-nak

Vona Gábor: A migráció jótékony pofon az EU-nak

A Jobbik számára már nem aktuális kérdés az Európai Unióból való kilépés - mondta a párt nemrég újraválasztott elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Magyarország számára az unióból való kilépés most nem fontos kérdés, hiszen Európa 5-10 éven belül átalakul és talán a javára változik – fogalmazott Vona Gábor, a Jobbik nemrég újraválasztott elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Vegyük a migrációt. A migráció egy súlyos kihívás, de akár lehet egy jótékony pofon az Európai Uniónak, amely meggyőzi arról, hogy bizonyos működési mechanizmusokat át kell gondolnia vagy újra kell értelmeznie" - mondta Vona Gábor.

A pártelnök az orosz-ukrán konfliktust nagyhatalmi, az Egyesült Államok és Oroszország közötti konfliktusként írta le, majd a NATO-ból való – korábban felvetett – esetleges kilépésre vonatkozó kérdésre a következőket mondta:

"Nem hinném, hogy ez egy józan gondolat lenne, de – azért a mondatnak van egy másik fele is – ez nem jelenti azt, hogy nekünk a NATO tagjaként nem kell mindent megtennünk azért, hogy ez az orosz konfliktus ne valósuljon meg és Magyarország adott esetben inkább a híd, mint a csatlós szerepét töltse be. A csatlós szerepéből mi soha nem jöttünk ki jól" - hangsúlyozta a Jobbik pártelnöke.

Az államadósság újratárgyalásának korábbi felvetésére vonatkozó kérdésre Vona Gábor szintén óvatosabb hangot ütött meg.

"Ha Magyarország rákényszerül arra, hogy ilyenen gondolkodjon, akkor én ezt nem tartom egy ördögtől való dolognak. Folyamatosan újratárgyalnak más államok is államadósságokat és nem biztos, hogy egyébként magának a hitelezőnek is nem érdeke, hogy adott esetben egy államadósságot újratárgyaljon. De én azt gondolom, hogy ez most nem a legfontosabb vagy legaktuálisabb problémája Magyarországnak" - fogalmazott Vona Gábor.

A Jobbik nemzetközi szövetségeseiről Vona Gábor azt mondta: egyelőre nagyon képlékeny, hogy ez hogyan alakul, mert több új párt is megjelenik szerte Európában, amelyeket nagyon nehéz a korábbi politológiai kategóriákban elhelyezni.

"Szerintem az egész Európai Unió pártpolitikája az elkövetkezendő 5-10 évben – és akkor még lehet, hogy sokat is mondtam – át fog alakulni, és hogy ebben nekünk hol lesz a helyünk, azt még én sem tudom megmondani. De hogy a változást hozó XXI. századi megújuló politikai mozgalmak családjába tartozunk, az egyértelmű" - szögezte le a Jobbik elnöke.

Vona Gábor hozzátette: jelenleg akivel csak lehet, megpróbálnak tárgyalni és szót érteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×