INFORÁDIÓ 
2019. március 21. csütörtök
Benedek

hírek

inforádió

belföld

pintér sándor

migráció

belügyminiszter

Pintér: jövőre dőlhet el a rendőrök fegyvereinek cseréje

Infostart / InfoRádió

Várhatóan nem csökken az Európára nehezedő migrációs nyomás, és 2017-ben dönthet a kormány a rendőrök fegyvereinek cseréjéről – egyebek mellett erről beszélt a belügyminiszter az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága előtti meghallgatásán.

A 2010-es adatokhoz képest a tavalyi évre majdnem 40 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma – hangsúlyozta Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága előtti meghallgatásán.

Tehát egyre biztonságosabb Magyarország” - mondta Pintér Sándor.

A migrációs krízis kapcsán a tárcavezető indokoltnak látta a zölhatáron felállított kerítést, és aláhúzta, hogy idén eddig mindössze 13-14 ezer migráns lépte át illegálisan a déli határt, majd meghallgatása után az újságírók kérdésére úgy látta: nem várható, hogy csökkenne az Európát érő migrációs nyomás.

„Egyértelmű a számunkra, hogy nem fog csökkenni ez a nyomás. A török-EU-s egyezmény, ha teljes egészében hatályba lép, azért reménykedünk, hogy valamilyen szinten csökkenteni fogja a létszámát a jogtalanul belépőknek” - fogalmazott a belügyminiszter.

Pintér Sándor kiemelte, hogy a kabinet minél inkább a határhoz közel, lakott területektől távol helyezné el a menedékkérőket.

A politikus a jobbikos Mirkóczki Ádám, a rendőrök szolgálati fegyvereire vonatkozó kérdésére elismerte, hogy a tárca is gondolkozik a fegyverek cseréjén, 2017-ben dönthetnek róla, ám csak magyar gyártmányú kézifegyvereket vennének.

„Ez lehet licensz-vásárlás, lehet magyarországi üzeme valamelyik gyárnak, természetesen úgy, hogy ez bármikor gyártható legyen” - részletezte a belügyminiszter.

Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnökének a franciaországi futball Európa-bajnokság biztonságára vonatkozó kérdésére Pintér Sándor a következőket mondta: „Nincs pillanatnyilag olyan jelzés, amelyik azt vetítené előre, hogy van egy készülő terrortámadás. De egyértelmű mindannyiunk számára, hogyha figyelembe vesszük a brüsszeli és a párizsi eseményeket, hogy fel kell rá készülni és mindent el kell követni, hogy ezt eredményesen ne lehessen végrehajtani.”

A Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ létrehozására vonatkozó kérdésekre a tárcavezető elmondta, hogy szó sincs a korábbi sajtóhírekben szereplő miniszterek közötti rivalizálásról, a javaslat az Országgyűlés előtt van, és hamarosan meg is szavazhatják – tette hozzá Pintér Sándor.

Kapcsolódó hang

Pintér: jövőre dőlhet el a rendőrök fegyvereinek cseréje
 


A címlapról ajánljuk

Távozik a Fradi sztárja

A következő szezontól a Siófok női kézilabda-csapatában folytatja a Ferencváros spanyol játékosa...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018