INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Ijesztőbb lesz a cigaretta csomagolása - Lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Népszabadság úgy értesült, az ügyészség fellebbez a 2006-os őszi atrocitások miatt bíróság elé állított rendőri vezetők perében. Javítanák az államkincstár munkáját - írja a Magyar Nemzet.

 A Népszabadság úgy értesült, az ügyészség fellebbez a 2006-os őszi atrocitások miatt bíróság elé állított rendőri vezetők perében. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta, hogy helyezzék hatályon kívül az elsőfokú ítéletet és rendeljenek el új eljárást az MTV Szabadság téri székházának 2006-os ostroma és az azt követően hetekig tartó budapesti utcai zavargások alatt elkövetett rendőri túlkapások miatt. Első fokon a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa a 14 vádlott közül csak Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt és Mittó Gábor alezredest ítélte el. Mindketten megrovást kaptak, ez a lehető legenyhébb büntetés.

Javítanák az államkincstár munkáját - írja a Magyar Nemzet. A lap kiemelte, hogy miniszteri biztos kinevezésével biztosítaná a kormány, hogy a jövőben gördülékenyen történjen a közalkalmazottak kifizetése. Május és november között a Magyar Államkincstár informatikai rendszereinek áttekintésére a miniszteri posztot Zala Mihály korábbi nemzetbiztonsági tiszt tölti be.

A Magyar Idők szerin vészforgatókönyvre készülnek a BKV-nál. A lap úgy tudja, házon belüli megoldásra kényszerülhet ideiglenesen a BKV Zrt. Az új gyártású, 110 darabra olvadt metrópótló buszcsomag beszerzésének esetleges csúszása miatt. Ezért tartalékolják a járműveket.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy hamarabb kiderült volna, hogy olyan fogászatok nyertek több száz milliós Európai Uniós támogatást, amelyek valójában nem nyújtanak betegellátást, ha a fogorvosok esetében is bevezették volna az online pénztárgép használatát, ettől azonban a kormány elzárkózik. Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő a Magyar Nemzetnek arról beszélt: ha más lenne a szabályozás, akkor kiderült volna, hogy nem működnek a cégek, és valószínűleg büntetőjogi eljárásra számíthat a felelős.

A Népszabadságban arról lehet olvasni, hogy nem csak Budapesten készülnek a tanárok az évzáró június 11-i tiltakozásra. Pilz Olivér, a megmozdulások kirobbantója szerint átszakadt a gát. A miskolci Hermann Ottó gimnázium igazgatója azt mondta: nem fognak elfáradni, és nem hagyják abba, amíg nem lesz igazi változás az oktatásban.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy pár év alatt százezer gyermek után több mint húszmilliárd forintot helyeztek el a szülők Babakötvényben. Több mint 25 ezer számlát nyitnak a szülők évente, és 7-8 ezer forintot tesznek félre gyermeküknek havonta. Az életkezdési támogatást többek között tanulmányokra, pályakezdésre vagy a gyermekvállalás feltételeinek megteremtésére lehet fordítani.

Gazdasági lapszemle

A Portfolio arról közöl összeállítást, hogy komoly változásokon megy keresztül a magyar kötvénypiac, mivel szép lassan az összes olyan tényező eltűnik, ami az elmúlt években lefelé nyomta a hozamokat. A következő hónapokban két fontos kérdés állhat az MNB és a kormány előtt: hogyan tudják tovább ösztönözni azt, hogy a külföldiek kivonuljanak a magyar piacról és ki tudja megvenni az általuk esetlegesen piacra dobandó kötvénymennyiséget.

A Népszabadság egységes, a mostaninál is ijesztőbb csomagolásban árulják a cigarettát. A dobozon minden logó, szín imázs vagy promóciós információ tiltott lesz, ettől a dohánytermékek piaci forgalmának csökkenését várja a kormány.

A Magyar Idők arról közöl cikket, hogy tizenhat hónap alatt ezer esetben vizsgálta az adóhivatal a masszőröket, a szoláriumokat, a fürdőket és a fogyasztószalonokat. A különféle szabálytalanságok miatt több mint 170 millió forint büntetést szabott ki, a legtöbbször a nyugta hiányzott.

Kapcsolódó hang

Lapszemle 1
 


Lapszemle 2
 


Gazdasági lapszemle
 


A címlapról ajánljuk