INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Vitáznak, nem szavaznak ma az Országgyűlésben

Infostart / InfoRádió
Szavazások ma nem lesznek a parlamentben, viszont vitanapot tartanak a képviselők az offshore-elleni fellépés lehetséges eszközeiről.

11 órakor kezdődik ma az Országgyűlés e heti egyetlen ülése, napirend előtti felszólalásokkal. Mivel ez a hét a kéthetes ülésrendben a bizottsági munkára fókuszál, szavazások ma nem várhatók a Házban, ellenzéki képviselők kérdései és azonnali kérdések szerepelnek a napirenden, majd az LMP kezdeményezésére négyórás politikai vitanapot tarthatnak a képviselők az offshore-ellenes fellépés lehetséges eszközeiről.

Emellett péntekig az összes bizottság ülésezik. Hétfőn az Európai ügyek bizottsága az unión kívüli országokkal kötött kereskedelmi és beruházási egyezségekről vitázik az LMP javaslatára, de ülést tart a Költségvetési bizottság és a Fenntartható fejlődés bizottsága is.

Kedden Pintér Sándor belügyminiszter a Honvédelmi és rendészeti bizottság, valamint a Nemzetbiztonsági bizottság előtt, Trócsányi László igazságügyi miniszter pedig az Igazságügyi bizottság előtt számol be elmúlt éves tevékenységéről. A parlament Kulturális bizottsága előtt a Magyar Olimpiai Bizottság valamint a Magyar Paralimpiai Bizottság illetékese mutatja be, hogy hol tartanak a riói olimpiára való felkészüléssel.

Szerdán a Mezőgazdasági-, valamint a Népjóléti bizottság ülésezik, pénteken pedig együttes, ám zárt ülést tart a Nemzetbiztonsági- illetve a Honvédelmi és rendészeti bizottság az alaptörvény 6. a terrorveszélyhelyzet fogalmát bevezető módosításáról. Az együttes ülést követően a Honvédelmi és rendészeti bizottság áttekinti azt is, hogy miként vett részt tavaly az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezettel szembeni nemzetközi fellépésben Magyarország.

Kapcsolódó hang

Vitáznak, nem szavaznak ma az Országgyűlésben
 


A címlapról ajánljuk