eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vitáznak, nem szavaznak ma az Országgyűlésben

Vitáznak, nem szavaznak ma az Országgyűlésben

Szavazások ma nem lesznek a parlamentben, viszont vitanapot tartanak a képviselők az offshore-elleni fellépés lehetséges eszközeiről.

11 órakor kezdődik ma az Országgyűlés e heti egyetlen ülése, napirend előtti felszólalásokkal. Mivel ez a hét a kéthetes ülésrendben a bizottsági munkára fókuszál, szavazások ma nem várhatók a Házban, ellenzéki képviselők kérdései és azonnali kérdések szerepelnek a napirenden, majd az LMP kezdeményezésére négyórás politikai vitanapot tarthatnak a képviselők az offshore-ellenes fellépés lehetséges eszközeiről.

Emellett péntekig az összes bizottság ülésezik. Hétfőn az Európai ügyek bizottsága az unión kívüli országokkal kötött kereskedelmi és beruházási egyezségekről vitázik az LMP javaslatára, de ülést tart a Költségvetési bizottság és a Fenntartható fejlődés bizottsága is.

Kedden Pintér Sándor belügyminiszter a Honvédelmi és rendészeti bizottság, valamint a Nemzetbiztonsági bizottság előtt, Trócsányi László igazságügyi miniszter pedig az Igazságügyi bizottság előtt számol be elmúlt éves tevékenységéről. A parlament Kulturális bizottsága előtt a Magyar Olimpiai Bizottság valamint a Magyar Paralimpiai Bizottság illetékese mutatja be, hogy hol tartanak a riói olimpiára való felkészüléssel.

Szerdán a Mezőgazdasági-, valamint a Népjóléti bizottság ülésezik, pénteken pedig együttes, ám zárt ülést tart a Nemzetbiztonsági- illetve a Honvédelmi és rendészeti bizottság az alaptörvény 6. a terrorveszélyhelyzet fogalmát bevezető módosításáról. Az együttes ülést követően a Honvédelmi és rendészeti bizottság áttekinti azt is, hogy miként vett részt tavaly az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezettel szembeni nemzetközi fellépésben Magyarország.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×