INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Gigászi összeget emésztett fel a menekülthelyzet kezelése

InfoRádió / MTI
Mintegy 84 milliárd forintba került a migránsválság kezelése tavaly - írta a Magyar Nemzet a lap közérdekű adatigénylésére adott miniszterelnökségi válaszra hivatkozva szombati számában.

A napilap felidézte: a kormány először 6,5 milliárdot ítélt meg a Belügyminisztériumnak a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló alapból, amelyből a tárca a kerítésépítéshez szükséges alapanyagokat szerezte be, továbbá az egyes kerítéselemeket gyártatta le fogvatartotti foglalkoztatás keretében.

Ezt követően július 29-én ítéltek meg újabb összeget, 22,2 milliárdot, amelyből a BM mellett a Miniszterelnökség, a Honvédelmi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is részesült.

Augusztus 24-én több mint egymilliárd forintnyi átcsoportosítást kapott az akkor még a Miniszterelnökséghez tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal.

Szeptember 15-én - a jogi határzár életbelépésének napján, a magyar-szerb zöldhatár lezárásakor - a kormány a karitatív szervezetek támogatása érdekében adott 200 millió forintot az Emminek. Ugyanaznap kapott újabb 381 millió forintot a Nemzeti Kommunikációs Hivatal is.

Október 7-én az Országvédelmi alapból 17,5 milliárd forintot osztottak szét a BM, a HM és az Emmi között. Emellett a kormány tavaly szeptemberben bejelentette, hogy a BM részére felülről nyitott alcímet hoz létre a központi költségvetésben, amelynek összegét decemberben 35 milliárd forintra emelték, amelyből a belügyi és a honvédelmi tárca kapott.

A címlapról ajánljuk