INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Varga Mihály: a tejágazatra és a nagyvállalatok beruházására is több pénz jut

InfoRádió / MTI
A magyar tejágazat megerősítésére az idén minden korábbinál magasabb összeget, mintegy 63 milliárd forint támogatást fordít a kormány.

A magyar tejágazat megerősítésére az idén minden korábbinál magasabb összeget, mintegy 63 milliárd forint támogatást fordít a kormány, a nagyvállalati beruházási támogatás (nbt) keretét pedig ötszörösére emelik, péntektől 15 milliárd forint forrásra pályázhatónak a vállalkozások - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Debrecenben.

A tavaly bevezetett nbt támogatási formát rendkívül sikeresnek nevezte a miniszter. Az Alföldi Tej Kft. támogatási okiratának átadásakor rendezett sajtótájékoztatón elmondta, hogy 14 hazai cég kapott együttesen 3 milliárd forint támogatást, amelyből 9 milliárd forintos fejlesztés valósult meg és 500 új munkahely jött létre.

Beszámolt arról is, hogy az Alföldi Tej Kft. 748 millió forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztéséhez, amellyel 27 új munkahelyet hoznak létre, 260 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosítanak az nbt keretében.

A címlapról ajánljuk